POPODNEVNE AKTIVNOSTI U ŠKOLI

Za još bolji uspeh vašeg deteta

Savremena osnovna škola predstavlja prostor u koji vaš školarac dolazi rado i sa osmehom. Vreme koje u njoj provede ispunjeno je učenjem, druženjem, istraživanjem.

Mogućnost popodnevnih aktivnosti predviđena je za sve razrede. Svakog dana od završetka nastave do 18 časova vaše dete može svoje vreme da provede školi tako što će se družiti i upoznati nove drugare, završiti domaće zadatke, prisetiti se svega što je saznalo u toku dana i to obnoviti i kroz zanimljive igre naučiti mnogo novih stvari.

Ovo je sjajan način za praćenje i usmeravanje samostalnog rada svakog učenika, a navike koje stiče kroz popodnevne aktivnosti u školi dugoročno će usvojiti.

PREDNOSTI DODATNOG RADA

POMOĆ U OBAVLJANJU DOMAĆEG ZADATKA
ZAVRŠAVANJE SVIH OBAVEZA U ŠKOLI
UČESTVOVANJE U EDUKATIVNIM AKTIVNOSTIMA
RELAKSACIJA I ZABAVA SA VRŠNJACIMA
DRUŽENJE I STICANJE NOVIH POZNANSTAVA
RODITELJI LAKO ORGANIZUJU SVOJE VREME

O vašem detetu vode računa posvećeni učitelji i nastavnici, koji osmišljavaju aktivnosti koje su u isto vreme relaksirajuće i sadržajne. 

SADRŽAJNO I RELAKSIRAJUĆE PROVEDENO VREME

U specijalno uređenim prostorijama za učenje, igru i razonodu, školarcima je na raspolaganju veliki broj aktivnosti koje će obogatiti njihov boravak u školi.

Popodnevne aktivnosti u školi odvijaju se u 6 grupa, prema uzrastu dece:

  1. I razred;
  2. II razred;
  3. III razred;
  4. IV razred;
  5. V razred;
  6. VI i VII razred.

Mlađe grupe vode učitelji, a starije školski pedagozi. Popodnevne aktivnosti za neke učenike počinju odmah posle ručka, a za neke učenike nakon sekcija.

Aktivnosti koje će učenici imati zavise od grupe u kojoj su i nastavnog plana, ali u njih uvek spada izrada domaćih zadataka, vreme za relaksaciju, predah i druženje, boravak na otvorenom ukoliko to vremenske prilike dozvoljavaju i brojne zanimljive aktivnosti u study hubovima.

Mentalna gimnastika

Aktivnosti: slagalica, mozgalice, asocijacije, pantomima, čitanje knjiga, igre memorije, karaoke, imitacija plesnih pokreta, edukativni filmovi uz mini-bioskop, eksperimenti i još mnogo zanimljivih igrica za savremene osnovce.

Nakon nastave, u ovom periodu vaš školarac će se sa drugarima opuštati uz društvene igre, u kojima će na kreativan način dolaziti do rešenja koja zahtevaju određene igrice i time razvijati svoje kognitivne i mentalne sposobnosti.

Samostalan rad: Završavanje zadataka

Aktivnosti: završavanje zadataka.

U toku dodatnog rada učenici završavaju svoje školske zadatke, samostalno ili uz pomoć učitelja i nastavnika, zajedno ih proveravaju i obnavljaju ono što su naučili u toku dana. Tako će sve svoje obaveze završiti u školi kako bi kod kuće imali više slobodnog vremena, koje roditelji mogu efikasno da im organizuju.

Zdrava užina

Užina: voćna salata ili omiljeni dečji keks uz čokoladno mleko, voćna pita i druge zdrave energetske kombinacije.

U savremenom boravku učenici svakog dana imaju zajedničku zdravu užinu, koja se sastoji od raznovrsnih svežih namirnica i ukusnih napitaka od voća. Kada usvoji naviku da jede redovno i zdravo još u detinjstvu, vaše dete će svest o značaju pravilne ishrane i zdravom životu održavati i kasnije.

Provera zadataka i obnavljanje gradiva

Aktivnosti: proveravanje zadataka, prisećanje i obnavljanje naučenog gradiva.

Uz nastavnika ili učitelja učenici u ovom periodu proveravaju zadatke, a nakon toga se prisećaju i obnavljaju ono što su u toku dana naučili. Na taj način vaše dete će dugoročno zapamtiti sve što je naučilo na časovima i već na početku školovanja će usvojiti naviku da redovno uči i završava svoje obaveze na vreme.

Kreativne aktivnosti

Aktivnosti: umetničke radionice, odeljenjske priredbe, takmičenja, kvizovi, uređenje panoa, društvene igre, slušanje muzike za decu i još mnogo interesantnih igara za razvoj kreativnosti.

U ovom periodu vaš mali kreativac će kroz zanimljive zadatke u okviru kreativnog ateljea podstaći svoj umetnički duh, otkriti novi talenat, pronaći omiljeni hobi i iskoristiti svoj pun potencijal.

Rekreativne i sportske aktivnosti

Aktivnosti: vežbe koordinacije sa loptom, vučenje konopca, preskakanje vijače, trčanje u džakovima, tehnike vođenja lopte, „Ledeni čika”, „Između dve vatre”, „Dan-noć” i još mnogo igrica prilagođenih uzrastu osnovaca.

Na sportskom poligonu u školskom dvorištu – mali sportisti će se relaksirati uz igre, uvežbati tehniku trčanja, naučiće osnove raznih sportova, standardne plesne korake i još mnogo toga.

Uz mnogo druženja, učenja i dinamičnih aktivnosti, učenike u toku popodnevnih aktivnosti u školi čeka još puno iznenađenja koja će dugo pamtiti i koja će im boravak u školi učiniti još lepšim. Svaki trenutak proveden u Savremenoj učenicima je edukativan, zabavan i sadržajan, dok roditeljima olakšava da organizuju svoje vreme i vreme svog deteta.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »