Evropa prepodne

#Savremenaekskurzija počinje!
Prvi deo dana provodimo u Grčkoj, Italiji, Vatikanu, Nemačkoj i Holandiji

Danas zajedno obilazimo najzanimljivije države Evrope. Početak ekskurzije rezervisan je za čak pet država.

Grčka

Grčka

Italija

Vatikan

Vatikan

Nemačka

Holandija

Da li ste spremni? Krećemo.

17.000 godina ranije

Pre nego što se zaputimo na naše prve destinacije, putovanje ćemo početi na jednom neobičnom mestu, na kome su se pre 17.000 godina ljudi okupljali i ostavili neobične tragove koje arheolozi još uvek pokušavaju da protumače. Krenite za mnom i ne skrećite sa puta da se ne biste izgubili u nekom od sporednih tunela pećine Lasko, koja se nalazi na jugozapadu današnje Francuske. Dok prolazimo kroz pećinu, obratite pažnju na neobične crteže. Koje su životinje predstavljene? Koje boje su koristili praistorijski ljudi? Šta mislite koja je bila svrha ovih crteža? 

Grčka – kolevka civilizacije

Grčka

Glavni grad: Atina
Državno uređenje: republika
Kontinent: Evropa
Karakteristike: kolevka civilizacije, turizam, masline, prve Olimpijske igre
Mapa Grčka

Naše putovanje nastavićemo u Grčkoj, zemlji koja se smatra jednom od kolevki civilizacije. 

Da li ste nekada čuli za Trojanski rat, koji je počeo zbog toga što je trojanski princ Paris oteo lepu Jelenu, ženu kralja Menelaja? 

Trojanski rat je trajao 10 godina, a završio se pobedom Grka, koji su lukavstvom zauzeli Troju. Hajde da zavirimo u ostatke palate mikenskog kralja Agamemnona, koji je vodio Grke u pohodu na Troju.


Lavlja kapija

Napomena: Svaku 3D ili 360° turu možete razgledati tako što ćete pokazivačem prelaziti preko ture i na taj način se orijentisati u prostoru i kretati.

Agamemnonova palata bila je okružena jakim bedemima, za koje su stari Grci verovali da su ih gradili jednooki džinovi – kiklopi.

Proći ćemo kroz Lavlju kapiju i istražiti ostatke palate. Obratite pažnju na Atrejevu riznicu.

Grčka
Grčka 2
Trojanski konj
Akropolj
Santorini

Naše putovanje ćemo nastaviti u prestonici Grčke, Atini, gradu koji je dobio ime po boginji mudrosti Atini. Nalazimo se na mestu na kome je, prema legendi, boginja Atina posadila drvo masline, a zahvalni građani boginji u čast podigli velelepan hram, koji i danas krasi panoramu glavnog grada Grčke. Čekaću vas ispred Partenona, odakle ćemo krenuti u obilazak Akropolja.

 

Akropolj

Idemo dalje. Putovanje ćemo nastaviti avionom. Letećemo iznad grčkih ostrva da još jednom bacimo pogled na prirodne lepote Grčke. Obratite posebnu pažnju na romantično ostrvo Santorini.

 

Santorini

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »