Kraj jednog poglavlja: Ovako smo ispratili maturante Savremene

/ / Blog / 03.07.2024

Kraj jednog poglavlja: Ovako smo ispratili maturante Savremene

Savremena osnovna škola ispratila svoje najdraže učenike uz suze radosnice i osmehe

Petak, 28. jun, bio je nezaboravan dan za osmake odeljenja VIII-1 i VIII-2 Savremene osnovne škole. U predivnoj i svečanoj atmosferi, sa početkom u 17 časova, održana je dodela svedočanstava koja će zauvek ostati u srcima svih prisutnih kao poseban i emotivan događaj.

Svečani uvod

Prisutne je najpre srdačno pozdravila direktorka škole, koja je potom s ponosom pozvala maturante, već obučene u toge i sa kapama, da uđu u aneks. Odeljenske starešine, nastavnici Marina Gava i Aleksandar Perić, održali su dirljiv govor koji je dotakao srca svih prisutnih, pre nego što su započeli dodelu svedočanstava.

Posebni trenuci: Dodela svedočanstava i nagrada

Svaki učenik je prozivan pojedinačno, a uz svedočanstvo su dobili i nekoliko toplih reči o njihovim ličnim i akademskim postignućima. Posebne nagrade u vidu knjiga uručene su učenicima sa prosekom 5,00 i primernim vladanjem, kao i nosiocima Dositejeve diplome. Najveće priznanje, Vukovu diplomu, dobili su učenici koji su se istakli izvanrednim rezultatima, dok su troje najboljih poneli titule ponosa generacije i đaka generacije. Sofia Damjanov i Aleksa Ivković poneli su titule ponosa generacije, dok je Natalija Valjarević izabrana za đaka generacije.

Zajedničko fotografisanje i bacanje kapica

Ceremoniju je pratila prelepa prezentacija sa fotografijama učenika, što je dodatno doprinelo emotivnoj atmosferi. Nakon dodele, svi prisutni su se okupili u dvorištu škole za zajedničko fotografisanje. Trenutak kada su učenici bacali kapice u vazduh označio je završetak njihovog osnovnog školovanja i početak novog poglavlja u životu.

Topli zagrljaji: Neformalni koktel i proslava

Neformalni deo događaja obeležio je koktel, gde su se roditelji, učenici i nastavnici družili, grlili i fotografisali. Atmosfera je bila ispunjena toplinom, radošću i pozitivnom energijom, čineći ovaj dan posebnim za sve prisutne. Taj trenutak zajedništva, smeha i suza radosnica zbližio je sve prisutne, ostavljajući uspomene koje će trajati zauvek.

Dodela svedočanstava prošla je u znaku radosti, ponosa i prijateljstva, obeležavajući kraj jednog važnog poglavlja i početak novog, sa puno lepih uspomena koje će učenici nositi sa sobom kroz ceo život.