Naši trećaci oduševili drugare na radionici džudoa Life Skills

/ / Blog / 28.03.2024

Naši trećaci oduševili drugare na radionici džudoa Life Skills

Stanko Popović i Konstantin Jovanović izveli demonstraciju i obuku džudoa za svoje vršnjake

U Savremenoj osnovnoj školi, učenici trećeg razreda Stanko Popović i Konstantin Jovanović, organizovali su interaktivnu radionicu džudoa, otkrivajući tajne ove borilačke veštine kroz istoriju, pravila i demonstraciju tehnika.

Džudo - više od borbe

Džudo, što znači ‘nežan put’, nije samo borilačka veština, već i put ka samorazvoju i disciplini. Nastao u Japanu krajem 19. veka, osmišljen je tako da promoviše fizičku, mentalnu i moralnu edukaciju. Kroz džudo, učenici uče o poštovanju, samokontroli i upornosti, koristeći se tehnikama koje harmonizuju snagu i fleksibilnost.

Mladi džudisti kao inspiracija

Stanko i Konstantin, već iskusni u džudo sportu sa četiri godine treninga, uspeli su svojom prezentacijom da inspirišu i motivišu svoje vršnjake. Demonstrirajući razne džudo tehnike, od osnovnih padova do simulacije borbe, ovi mladi sportisti su pokazali kako se kroz ovu veštinu razvijaju ne samo fizičke sposobnosti, već i mentalna snaga i karakter. Njihova radionica je bila prilika za sve učenike da se upoznaju s džudoom kao oblikom fizičke aktivnosti koja neguje i duh i telo.

Life Skills - sve ono što nikada nećete naučiti u školi (osim u Savremenoj)

Ovo je samo jedna od mnogobrojinh Life Skills radionica na kojima se učenici upoznaju sa različitim tehnikama, veštinama i znanjima potrebnim za svakodnevno funkcionisanje i snalaženje u 21. veku.