Nastavnica robotike Maja Babić i Peper na naučnoj konferenciji

/ / Blog / 03.06.2024

Nastavnica robotike Maja Babić i Peper na naučnoj konferenciji

Robot Peper i Maja Babić na LINK IT & EdTech24 konferenciji

Međunarodna naučna konferencija LINK IT & EdTech24, koju su organizovali Fakultet savremenih umetnosti (FSU), Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS) i Institut za moderno obrazovanje (IMO), održana je od 24. do 25. maja u hibridnom formatu. Konferenciju je svečano otvorio robot Pepper, predstavljen od strane nastavnice robotike Maje Babić iz Savremene osnovne škole.

Značaj konferencije

Konferencija LINK IT & EdTech24 istakla je važnost korišćenja naprednih tehnologija u obrazovanju. Učesnici su imali priliku da saznaju kako roboti, kao što je Peper, mogu unaprediti tehnološke veštine učenika, razviti njihovo kritičko razmišljanje i kreativnost, i učiniti obrazovanje interaktivnijim i efikasnijim.

Maja Babić i robot Peper: Savremeni nastavnici

Nastavnica robotike Maja Babić, koja predaje u Savremenoj osnovnoj školi, imala je čast da predstavi robota Pepera na konferenciji. Peper, kao saradnik u nastavi, već je dobro poznat učenicima Savremene osnovne škole. On pomaže u učenju i čini nastavu zanimljivijom i dinamičnijom. Više o Peperu i njegovoj ulozi u obrazovanju možete saznati ovde.

Peper je postao simbol savremenog pristupa obrazovanju, a uz podršku nastavnice Maje Babić, učenici Savremene osnovne škole imaju priliku da se upoznaju sa najnovijim tehnološkim dostignućima i razvijaju veštine koje su ključne za budućnost.