Savremeni prvaci vežbali kako da suzbiju ljutnju

Emocije na delu

Pedagog Marija Bunjevčev i psiholog Milena Tarbuk su sa učenicima I-2 i I-3 realizovale radionice u okviru projekta „Emocije na delu”. Cilj je bio da učenici nauče da identifikuju emocije koje ih obuzimaju i da pokušaju da se izbore sa njima na pravi način.

„Bili smo na planeti Ljutnja”

Zajedno sa koordinatorima radionica učenici su pronalazili načine koji mogu biti od pomoći kada nas preplave određene emocije. Prva emocija kojom su se bavili bila je ljutnja, pa su tako i odlučili da nazovu imaginarnu planetu. Na planeti Ljutnja učenici su spoznali kako se tamošnji stanovnici ponašaju, ali i vežbali kako se ljutnja suzbija. Tehnike za suzbijanje ljutnje, ali i izrada ljutih čudovišta na ovoj planeti bili su veoma interesantni učenicima tog uzrasta. Deca su uživala i bila veoma motivisana da razgovaraju o emocijama.

„Bili smo na planeti Ljutnja. Nije nam prijalo. Na Ljutnji se svi deru, viču, svađaju, grde. Brzo smo otišli sa nje, ali smo i naučili kako da nikako ne budemo kao njeni stanovnici kada smo ljuti, kako da na drugačiji način pobedimo svoju ljutnju i kako da se smirimo”, zaključili su savremeni prvaci.