Ovako trećaci kreiraju priče kroz digitalni svet

/ / I-IV, Nacionalni / 11.12.2023

Ovako trećaci kreiraju priče kroz digitalni svet

Šta se dogodi kada se spoje srpski jezik i likovna kultura

Učionica je postala centar za istraživanje, stvaralaštvo i digitalnu transformaciju.

Učenje nikada nije bilo zabavnije! Zahvaljujući svojoj učiteljici Ivani, učenici su dobili priliku da spoje lepotu reči sa vizuelnim umetnostima. Ovo je bio početak jedne zabavne, kreativne ekspedicije.

Savremeni pristup nastavi

Kroz korišćenje interaktivnih platformi i alata, časovi u Savremenoj postaju prava avantura. Naši projekti nisu samo puka primena tehnologije. Oni su prilika za učenike da ispolje svoju kreativnost i inovativnost. 

Tehnologija kao ključna komponenta

Na ovom času trećaci su koristili Scratch, vizuelni programski jezik za decu. Ovaj izvanredni alat omogućava našim mladim talentima da stvaraju čarobne animacije, zabavne igre i uzbudljive interaktivne priče. Scratch služi da našim učenicima otvori vrata naprednijeg programiranja i da im predstavi osnove kodiranja i suštinu programskih jezika.

Kreativnost na delu

Učenici su oduševili učiteljicu svojim predlozima i idejama. Neki su drugare odveli na putovanje kroz beskrajne prostore kosmosa, dok su drugi istraživali divan svet životinja i prirode. Ideje su bile raznovrsne i inspirativne.

Savremeno obrazovanje prelazi tradicionalne okvire. Nastavljamo da istražujemo nove tehnologije, pristupe i resurse kako bismo osigurali da naši učenici budu spremni za zahtevne izazove 21. veka