Učenice pokrenule još jedan humanitarni bazar u Savemenoj

/ / Blog / 06.02.2024

Učenice pokrenule još jedan humanitarni bazar u Savemenoj

Ovako su učenice petog razreda prikupile novac za one kojima je najpotrebnije

Danas su učenice V-2 razreda, kao deo projekta na predmetu Global Perspectives, organizovale uspešan humanitarni bazar u školi. Ove hrabre i entuzijastične mlade dame su pokazale izvanrednu inicijativu i društvenu odgovornost, a sve u cilju pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Limunada i kolačići u školskom holu

Na bazaru su učenice prodavale osvežavajuću limunadu i ukusne kolačiće, koje su same pažljivo pripremile. Osim što su pokazale svoje kulinarske veštine, devojčice su takođe naučile važnost timskog rada i organizacije.

Ono što je posebno pohvalno jeste da sav prikupljen novac sa ovog događaja nije zadržan za sebe, već je uplaćen u humanitarne svrhe. Ovaj nesebičan gest će omogućiti podršku onima kojima je najpotrebnija pomoć. Učenice V-2 su se istakle kao primer mladih koji aktivno doprinose boljem svetu, nadahnjujući nas sve da sledimo njihov primer.

Cambridge Global Perspectives

Pored toga što je Savremena osnovna škola najsavremenija Cambridge osnovna škola u Srbiji, možemo se pohvaliti i da smo jedna od retkih Cambridge Global Perspectives škola u regionu. To znači da naši učenici imaju priliku da pohađaju jedinstveni, interdisciplinarni predmet Globalne perspektive i da zahvaljujući tome neprestano uvećavaju obim svojih veština, razvijaju kritičko mišljenje i uče na kreativan način. Celokupan pristup i način rada u Savremenoj je drugačiji, inovativan, interdisciplinarni, kreativan, zbog čega, između ostalog, ona zavređuje mesto među Cambridge Global Perspectives školama.

Za još divnih priča iz naše škole, posetite naše društvene mreže.