Učenici otkrili čuda Prirodnjačkog muzeja

/ / I-IV, V-VIII / 05.11.2023

Učenici otkrili čuda Prirodnjačkog muzeja

Saznali su mnogo novih podataka i činjenica o prirodi

Učenici od prvog do četvrtog razreda posetili su prethodne sedmice Prirodnjački muzej, u kom je održana izložba „Priroda i jezik”, čija postavka na veoma realističan i slikovit način posetiocima približava različite fenomene prirode.

 

Mladi istraživači Savremene osnovne škole zakoračili su u svet prirodnih fenomena u Prirodnjačkom muzeju i kroz ovu zanimljivu izložbu uputili su se na edukativno putovanje gde se nauka susreće s umetnošću.

Ova jedinstvena postavka spaja različite discipline kao što su biologija, geologija, anatomija i fizika, ali donosi i jednu muzičku dimenziju inspirisanu zvucima prirode, te je osvetljava kroz prizmu književnosti.

Poseban doživljaj izazvali su retki i impresivni eksponati – od moćne ženke lava, preko mistične lepote belog pauna, do raznobojnih vrsta insekata – od kojih je svaki imao neku svoju priču. Učenici su bili posebno fascinirani životinjskim svetom i postavljali su brojna pitanja kustosima, upijajući svaku novu informaciju.

Nakon posete muzeju, iskoristili smo idealno vreme za šetnju i osveženje na Kalemegdanu, gde su učenici zabeležili ovaj poseban dan fotografijama – dan ispunjen znanjem i avanturom koji će, sigurni smo, ostati u lepom sećanju naših mladih istraživača.