Učenici Savremene osnovne škole oduševljeni posetom International Schoolu

/ / Blog / 24.01.2024

Učenici Savremene osnovne škole oduševljeni posetom International Schoolu

Prenosimo utiske oduševljenih četvrtaka i petaka

Učenici Savremene osnovne škole nedavno su imali priliku da dožive jedinstveno iskustvo posetivši International School tokom Open Daya. Ovaj poseban događaj omogućio im je da na jedan dan postanu deo dinamičnog i internacionalnog obrazovnog okruženja koje nudi International School.

Nezaboravno iskustvo u International Schoolu

Učenici su se, oduševljeni i puni utisaka, vratili iz International Schoola, deleći svoja iskustva sa vršnjacima i nastavnicima. Jedan od najupečatljivijih utisaka sa posete bilo je učestvovanje u interaktivnim časovima istorije, matematike i umetnosti, gde su učenici imali priliku da se upoznaju sa holističkim i interaktivnim pristupom nastavi koji se neguje u International Schoolu.

„Profesori su bili jako ljubazni prema nama i divno su nas dočekali. Nastava je u potpunosti na engleskom, što mi se baš svidelo. Učenici u International School dolaze iz različitih delova sveta i bilo mi je zanimljivo da u školi vidim učenike drugih kultura”, rekla nam je učenica četvrtog razreda Teodora Panćika.

 

Zadovoljna deca – zadovoljni roditelji

Roditelji su takođe bili oduševljeni ovim iskustvom, ističući važnost upoznavanja sa različitim obrazovnim sistemima i metodama koje mogu pomoći njihovoj deci da ostvare svoje akademske ciljeve.

International School je ovom prilikom potvrdio svoj ugled kao škola koja promoviše visokokvalitetno, internacionalno usmereno obrazovanje, pružajući učenicima i roditeljima detaljan uvid u svoj edukativni pristup i mogućnosti koje nudi.

Tri četvrtaka iz Savremene osnovne škole podelila su svoje iskustvo sa nama. Njihove utiske možete pogledati odmah na Facebooku i Instagramu.

Više o International Schoolu

U International Schoolu učenici se od samog starta pripremaju za dalje školovanje u inostranstvu. Nastava se odvija u potpunosti na engleskom jeziku, a plan i program je prilagođen internacionalno usmerenom školovanju.
Za učenike iz Savremene osnovne škole koji planiraju da nastave školovanje van granica naše zemlje ili više vole školovanje na engleskom jeziku obezbedili smo posebne pogodnosti ukoliko se odluče za prelazak u International School. Na taj način vaše dete ostaje u savremenom sistemu koji garantuje kvalitet i posvećenost, ali i pravi korak bliže ostvarenju akademskog cilja kome težite

Matejino iskustvo – od savremenog osnovca do International School petaka

Mateja Baketarić započeo je svoj obrazovni put u Savremenoj osnovnoj školi, a nastavio ga je kao učenik International Schoola. Mateja je, kako kaže, nakon uspešnog i uzbudljivog školovanja u Savremenoj osnovnoj školi odlučio da peti razred završi u International Schoolu.

„Moja misija i vizija oduvek su podrazumevale studiranje u Velikoj Britaniji, idealno – u Londonu, i za mene ova škola predstavlja važan korak na dugom akademskom putovanju koje me čeka. Na časovima osećam slobodu da izložim svoje ideje i verujem da su nastavnici sposobni da ih prepoznaju i pomognu dalje u njihovom razvoju. Kada je reč o tehnologiji, naravno, škola je moderna i ide u korak sa vremenom. Mislim da je jedna od stvari koja me fascinira kada razmišljam o International Schoolu ta jedinstvena porodična atmosfera koja se oseti odmah čim postanete deo škole”, objašnjava Mateja.

Nakon tri godine u International Schoolu, Mateja i njegovi roditelji sigurni su da je ovaj prelazak jedna od najboljih odluka kada je reč o Matejinom obrazovanju. Na pitanje šta smatraju najvećom beneficijom školovanja u International Schoolu, Matejini roditelji izdvojili su:

„Nastavnici i mentori se trude da prepoznaju individualne afinitete svakog deteta i da ga usmeravaju ka daleko širem razumevanju teme koja ga interesuje kroz učešće u različitim vannastavnim aktivnostima, projektima i takmičenjima koja zahtevaju i podstiču usavršavanje na znatno višem nivou od onog predviđenog nastavnim planom i programom. Na primer, International School je Mateju, kao učenika Year 9 (8. razred), prijavio za učešće na takmičenju za učenike završnih razreda srednjih škola u organizaciji Beogradske bankarske akademije, gde je osvojio specijalnu nagradu za business case koji je predstavio, što ne bi bilo moguće bez prepoznavanja potencijala i podrške nastavnika i škole”.