Testiranje u Savremenoj

Besplatna procena potencijala i talenata za decu od 5 do 7 godina u Savremenoj

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 28.05.2019

Besplatna procena potencijala i talenata za decu od 5 do 7 godina u Savremenoj

U subotu, 1. juna, u prostorijama Savremene osnovne škole i gimnazije održano je besplatno testiranje potencijala i afiniteta za predškolce uzrasta od 5 do 7 godina, kao i zanimljivi multidisciplinarni čas sa edukativnom tehnologijom.

Detaljan izveštaj o sposobnostima deteta

Ova jedinstvena procena zrelosti, potencijala i afiniteta dece grupnog je karaktera i traje kao jedan školski čas – 45 minuta, tokom kojih predškolci, uz vođstvo školskog psihologa, rešavaju različite zanimljive zadatke na tablet uređajima i uz upotrebu bojica i papira. Školski psiholog, Milena Tarbuk, ističe:

Na osnovu ovih zadataka možemo da steknemo dobar uvid u stepen kognitivne zrelosti predškolaca i u njihovu spremnost za školu. Nakon stručne analize rezultata sastavljamo opisni izveštaj za svako dete pojedinačno i šaljemo ga roditeljima na imejl-adresu.

Predškolci na proceni potencijala i talenata

Na osnovu ovog testa roditelji dobijaju kompletan personalizovan izveštaj za svoje dete pomoću kojeg saznaju:

  • kognitivni profil svog deteta;
  • koji su njegovi najznačajniji potencijali i talenti;
  • da li je njihov predškolac spreman za polazak u školu;
  • kako da svoje dete što bolje pripreme za školu.

Interdisciplinarni čas i korisni saveti za roditelje

Predškolci su nakon testiranja imali priliku da vide i kako izgleda jedan interaktivni čas u Savremenoj: obišli su svet pomoću VR naočara, upravljali mini-robotima i igrali se zanimljivim, edukativnim gedžetima. Tako su na najbolji način mogli da iskuse kako izgleda kreativna i interaktivna nastava u praksi.

Interaktivni čas u Savremenoj

Za to vreme roditelji su razgovarali sa stručnim timom Savremene i dobili dragocene savete kako da svog predškolca što bolje pripreme za polazak u školu. Upoznali su se i sa najsavremenijim okruženjem i nastavnom praksom u regionu kakvi postoje u Savremenoj osnovnoj školi. Pored toga, roditelji i njihovi mališani dobili su i poklone za uspomenu na ovaj zabavan dan.

Želja svih nas u Savremenoj jeste da što više pomognemo roditeljima različitim edukativnim radionicama, psihološkim procenama i korisnim savetima koji će olakšati polazak njihovog deteta u osnovnu školu. Ova procena talenata i sposobnosti predškolaca jedan je od događaja koji organizujemo upravo s tim ciljem – navodi direktorka Savremene osnovne škole, Jasmina Franolić.

Ovo je bila prva u nizu procena potencijala i afiniteta koju je za decu predškolskog uzrasta organizovala Savremena osnovna škola. Zbog izuzetno velikog interesovanja roditelja i mališana za testiranje, uskoro će biti organizovan novi termin procene.