Čak 8 nagrađenih učenika na matematičkom takmičenju „Misliša 2021”

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 09.04.2021

Čak 8 nagrađenih učenika na matematičkom takmičenju „Misliša 2021”

Savremeni osnovci briljirali – četiri prve nagrade u konkurenciji od 23.700 učenika

Neverovatnih osmoro savremenih matematičara oduševilo je svojim rezultatima na 16. po redu matematičkom takmičenju „Misliša 2021”, koje organizuje prestižno Matematičko društvo „Arhimedes”. Savremeni osnovci su osvojili čak 4 prva mesta, 2 druga, 1 treće i jednu pohvalu! 

Na renomiranom takmičenju učestvovalo je 23.700 đaka iz 345 osnovnih škola u Srbiji. Bila je to izuzetno velika i ozbiljna konkurencija. Međutim, i pored tolikog broja prijavljenih, naši predstavnici su postigli zbilja vanserijski uspeh! Iako su pred sobom imali veliki izazov – pokazali su da mogu biti stvarno najbolji među osnovcima u Srbiji.

Uz izuzetnu mentorsku podršku, što je svojstveno školi koja neguje i razvija talente, mališani su pokazali izuzetan nivo znanja i osvojili čak četiri zlatna odličja. Tako su višestruko nadmašili rezultat ostvaren prošle godine, što pokazuje nivo ozbiljnosti i rada sa njima u školi.

OSVAJAČI MEDALJA SU NAŠ VELIKI PONOS

Daria Denisova, Petar Stamenić, Vojin Janjušević i Konstantin Petrović – zlatni su učenici II-1 koji su se popeli na tron jednog od najznačanijih školskih matematičkih takmičenja u zemlji. Njihov uspeh ne dolazi slučajno. Daria i Petar su i prošle godine ostvarili zavidne rezultate i tako dali podstrek, ali i primer ostalim drugarima da se vežbom i posvećenošću može doći do istinskog uspeha.

Ali, veliki je uspeh i Maksima Joksimovća i Ognjena Simića iz istog odeljenja, kojima je zlato umaklo za dlaku, pa su se morali „zadovoljiti’’ i srebrnim odličjem. Treće mesto i bronzanu medalju osvojio je Marko Stojić iz IV-1, dok je Petra Počuča iz II-2 dobila pohvalu takmičenja.

Iza uspeha osnovaca stoje njihove učiteljice koje sa njima predano rade, uz mnogo elana i kreativnosti. A odeljenje II-1, koje je pobralo najviše nagrada, treba istaći posebno, zajedno za učiteljicom Brankom Đurović, koja je – kako se ispostavilo i prošle godine – pravi ekspert za pripremu mališana za ovaj tip takmičenja.

Svi ovi učenici su svestrani, radoznali i, pored matematike, uspešni i kreativni na raznim poljima. Ovom potvrdom njihovog kvaliteta daju vetar u leđa svim osnovcima svoje generacije da nastave da idu putem saznanja, igre i sportskog duha. To ih oplemenjuje kao decu, a sutra i kao odrasle ljude.

Međutim, trka nije gotova. Ovo takmičenje ima dva nivoa – osnovni nivo i republičko finale, na kome učestvuju samo prvonagrađeni. Što znači da se četvoro naših drugaka priprema za veliko finale za najuspešnije, koje će se održati 25. aprila 2021. godine. Mali matematičari se ozbiljno pripremaju, a mi im držimo palčeve, sigurni u njihovo znanje, posvećenost i motivaciju!

„MISLIŠA” PODSTIČE LOGIČKO MIŠLJENJE I LJUBAV PREMA MATEMATICI

„Misliša” je nacionalno matematičko takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola, koje od 2006. godine organizuje Matematičko društvo „Arhimedes” iz Beograda. Ideja takmičenja je popularisanje matematike i motivisanje učenika da kroz zanimljive zadatke razvijaju logičko-kombinatorne veštine i ljubav prema ovoj grani nauke.

Čestitamo fantastičnoj osmorci, od koje očekujemo još mnogo sličnih uspeha i nagrada! Držimo palčeve Dariji, Petru, Vojinu i Konstantinu da 25. aprila uveličaju slavlje – donošenjem novih zlatnih medalja, ovog puta sa republičkog takmičenja.