Četvrti međunarodni sastanak projekta „CARE2LEARN” u Udruženju roditelja „Korak po korak” u Zagrebu

/ / Blog, CARE2LEARN, Erasmus+ / 02.04.2024

Četvrti međunarodni sastanak projekta „CARE2LEARN” u Udruženju roditelja „Korak po korak” u Zagrebu

Testirali smo aplikaciju „CARE2LEARN”

Predstavnici Osnovne škole „Savremena”, Katarina Mladenović – psiholog – i Milena Tarbuk – direktor škole – učestvovali su 27.03.2024. na internacionalnom projektnom sastanku povodom Erasmus+ projekta „CARE2LEARN” u Zagrebu. 

Ciljevi projekta „CARE2LEARN”

Domaćini sastanka su bili predstavnici partnera iz Hrvatske – Udruga roditelja „Korak po korak ” iz Zagreba. Na sastanku su bili prisutni i partneri sa Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, kao i obrazovnog centra “Emphasys” iz Nikozije sa Kipra. Projekat „CARE2LEARN” deo je međunarodnog programa Erasmus+ i usmeren je na najmlađe i sam početak obrazovanja. 

Ciljevi projekta „CARE2LEARN” usmereni su na decu predškolskog uzrasta i njihove roditelje. Jedan od ciljeva je povećanje kapaciteta roditelja predškolaca za prepoznavanje i razvoj ključnih kompetencija za polazak u školu, kao i za podršku obrazovnom procesu. 

„CARE2LEARN” na uzorku roditelja budućih prvaka

Na sastanku su razmenjena iskustva partnera prilikom pilot testiranja aplikacije „CARE2LEARN” na uzorku roditelja budućih prvaka, a takođe su razmenjene i procene eksperata u partnerskim zemljama o kvalitetu izrađene aplikacije. Preko aplikacije roditelji mogu proceniti status dece u pogledu razvijenosti kompetencija za polazak u prvi razred, a zatim mogu da uvežbavaju određene kompetencije kako bi olakšali prelazak iz predškolskog obrazovanja u osnovnu školu. Na sastanku su dogovoreni sledeći koraci u izradi konačne verzije ove obrazovne aplikacije, kao i aktivnosti završne promocije aplikacije u široj populaciji.

Unapređujemo obrazovanje svakodnevno

U Savremenoj neprestano radimo na unapređenju obrazovanja u svim oblastima i uvek smo zainteresovani i motivisani da deci pružimo najbolje moguće iskustvo obrazovanja. Ovakvi sastanci su nam važni, jer kroz razmenu iskustva stičemo neprocenjivo znanje.