Dan koji smo svi čekali je došao: Počela sa radom Savremena osnovna škola

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 05.09.2019

Dan koji smo svi čekali je došao: Počela sa radom Savremena osnovna škola

I dok mnoga deca, a i nastavnici žale zbog završetka letnjeg raspusta, u Savremenoj osnovnoj školi učenici, nastavnici i roditelji jedva su čekali početak nove školske godine.

Konačno, nakon dugog iščekivanja, i taj dan je došao. Već na svečanom prijemu bilo je jasno da je ovo zaista sasvim drugačija škola:

učenicima su, pored nastavnika, dobrodošlicu poželele i balerine, mađioničari, klizačice, gitaristi, ali i roboti.

Potrudili smo se da bogat zabavno-edukativni program oduševi mališane i pokaže im da su stupili u carstvo učenja, druženja i igre, a ozarena lica osnovaca potvrdila su da je zaista reč o školi u koju se dolazi sa osmehom. Svi su saglasni u jednom:

vredelo je čekati.

Ja sam celo leto kukao i molio da prođe raspust da bih krenuo u školu. Jedva sam čekao da zakoračim u Savremenu i vidim koliko je lepo. Ono što nisam znao je da je još lepše nego šta sam i mislio – rekao nam je Lazar Bulat, novi učenik Savremene.

 

Svečana i topla dobrodošlica za učenike i njihove roditelje

Direktorka ove jedinstvene institucije Jasmina Franolić svečano se obratila učenicima i roditeljima, poželevši svima najbolju školsku godinu do sada. Iz ove energične i posvećene žene izbijali su ponos i uzbuđenje, ali iznad svega spremnost da sa svojim timom započne ono što najbolje znaju da rade: obrazovanje i briga o našoj deci.

Malo je reći da sam uzbuđena. Danas sam ispunjena osećanjima ponosa i zadovoljstva, ali i velike odgovornosti prema učenicima i njihovim roditeljima. Tim koji čini Savremenu veoma je zaljubljen u svoj posao i jedva čeka da započne sa nastavom.

Direktorka je istakla da je interesovanje za upis u Savremenu bilo zaista veliko i upoznala nas sa budućim planovima ove ustanove:

Planovi su nam vrlo ambiciozni, kako smo krenuli, tako planiramo i da nastavimo. Očekuju nas puno različitih aktivnosti, saradnja sa školama i partnerima u Srbiji i inostranstvu, praćenje svih takmičenja, radionice, integrativna i projektna nastava. Drugim rečima, spajamo sva dobra iskustva svetske obrazovne prakse sa najboljim vrednostima iz Srbije. Sledeće godine upisujemo šesti, sedmi i osmi razred – ističe direktorka Jasmina Franolić.

Škola za savremene generacije

Kao što je celokupni nastavni pristup u ovoj školi koncipiran po meri učenika, tako je i prijem bio u potpunosti prilagođen njima. Pored zabavnog programa, osnovci su se upoznali sa nasmejanim i posvećenim učiteljima i nastavnicima, zauzeli svoja mesta u školskim klupama i primili poklone za početak školske godine.

Nastavnici su nam rekli šta je to što očekuje učenike tokom njihovog školovanja:

Naš cilj je pre svega da se učenici ovde osećaju kao kod svoje kuće, da dolaze u školu bez stresa, sa osmehom na licu. Trudićemo se da otkrijemo sve njihove talente i podstaknemo razvoj njihovih potencijala kroz igru i kreativni rad.

Prvi trenuci boravka u novim učionicama, upoznavanje sa novim drugarima, učiteljima i nastavnicima pokazali su deci da ih ovde očekuju lepe avanture, druženja i učenja. Savremeni osnovci bili su presrećni zbog svečanog dočeka, ali i uzbuđeni zbog svega onog lepog što ih u ovoj školi čeka:

Presrećna sam što sam se upisala ovde – istakla je sa osmehom od uva od uva učenica Zara Zečević.

U Savremenoj osnovnoj školi u nastavi se koristi savremena tehnologija kako bi nastavni proces bio prilagođen savremenim generacijama. Upravo to je jedna od stvari koje najviše oduševljavaju decu. Milica Trikić ne krije uzbuđenje zbog mogućnosti da u nastavi koristi modernu tehnologiju i tako stiče znanja na savremen način:

Sviđa mi se Savremena škola zato što imamo robotiku, što jedva čekam da radim. Plus imamo nove drugare. Baš se radujem što ćemo svi zajedno da se družimo i učimo.

Sa njom se slaže i njen drug iz klupe:

Sviđa mi se što imamo i robotiku, koristimo ajpede, a nastavnici se više posvećuju deci i zbog toga više naučimo.

Srećna, zadovoljna i obrazovana deca, ponosni roditelji i motivisani nastavnici glavni su ciljevi Savremene osnovne škole na čijem ostvarenju svi zajedno beskompromisno rade.

Oduševljeni i roditelji

Uzbuđenje zbog prvog dana u Savremenoj i zadovoljstvo podelili su i roditelji. Kao vredni partneri u obrazovanju svoje dece, osetili su se dobrodošlo u ovoj školi, imali prilike da sa nastavnicima razgovaraju o svemu što ih zanima, a kada su videli kakvi sve sadržaji očekuju njihovu decu, mnogi su poželeli da se i sami, bar nakratko, vrate u školske klupe. Svi se slažu da ovakvu školu nikada nisu videli i uvereni su u jedno:

Doneli su najbolju odluku za svoje dete!

Mnogo dobre preporuke smo dobili za ovu školu. Tražili smo nešto po svim svetskim standardima: bezbednosti, obrazovanja i tehničkih mogućnosti. Stvarno je fantastična, fascinirana sam. Svetska škola – podelila je sa nama utiske Jelena, čija deca idu u treći i peti razred razred Savremene.

Ovo je samo početak – ono pravo tek dolazi

Prvi dan rada Savremene protekao je u veseloj, zabavnoj i edukativnoj atmosferi, a iz ove škole poručuju da će svaki dan školovanja biti takav. Učenici, njihovi roditelji, učitelji i nastavnici bili su ispunjeni, ali i radosni zbog toga što ovaj dan označava početak jedne divne i duge avanture pune učenja, druženja, osmeha i napretka.

Baloni koji su poleteli u vazduh, dečja graja i visoko podignute ruke označili su početak rada ove nesvakidašnje osnovne škole.

Još nije kasno da nam se pridružite. Ukoliko želite da vaše dete odrasta u toploj i podsticajnoj atmosferi i da mu svaki dan protiče u druženju i učenju po svetskim standardima kao savremenim osnovcima, prijavite se i upišite ga u Savremenu.

Uvek smo spremni za nove drugare!

Prijavite se

Upis za generaciju 2019/20. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »