Dan škole

Dan za ponos, Savremena osnovna škola slavi rođendan!

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 01.06.2020

Dan za ponos, Savremena osnovna škola slavi rođendan!

Danas, 1. juna 2020. godine Savremena osnosna škola slavi svoj prvi rođendan.

Iza nas je 12 meseci rada na realizaciji najuzvišenije misije formiranja pametnih, radoznalih, vrednih mladih ljudi, koji će sa znanjem i veštinama stečenim u najmodernijoj obrazovnoj ustanovi ovog tipa u zemlji i regionu, promeniti svet. Oni su već pokazali da imaju potencijal za najviše domete, a Savremena im samo pomaže da ga u potpunosti iskoriste.

Prohodali smo zajedno, dalje nastavljamo krupnim koracima

Za ovih godinu dana savremeni osnovci, njihovi roditelji i mi iz Savremene smo praktično prohodali zajedno i sada još krupnijim koracima nastavljamo dalje. Da se igramo, zabavljamo, družimo i da pre svega naučimo nešto korisno i važno.

Danas nam je DIVAN DAN… Prvo – zato što su nam se deca vratila u školu, a drugo – zato što nam je danas prvi rođendan. Prvi jun – međunarodni dan dece izabrali smo za Dan škole jer se ovaj dan proslavlja kako bi se ukazalo na dečija prava i najznačajnija pitanja iz oblasti obrazovanja, bezbednosti, ljudskih prava, zdravstvene zaštite i zadovoljavanja njihovih potreba kroz organizaciju različitih događaja posvećenih deci”, poručuje Jasmina Franolić, direktorka Savremene osnmovne škole i nastavlja:

Naša škola je deo obrazovne porodice LINK educational allience, koja je već decenijama posvećena ovim pitanjima i ulaže napore da obrazovanje učini boljim, bezbednost i zaštitu prava dece podigne na najviši nivo i zadovolji različite potrebe dece kroz organizovanje raznovrsnih edukativnih događaja. Međunarodni dan dece je ustanovljen na Ženevskoj svetskoj konferenciji o dobrobiti dece 1925. godine, a zvanično usvojen u međunarodnoj zajednici 1950.godine. Od ove godine, to je i Dan osnovne škole Savremena, dan kada slavimo naše zajedništvo i uspehe.…

Pred našim očima nastaju uspešni matematičari, umetnici, programeri, kreativci

Likovni radovi za Dan škole

Jedan od osnovnih stubova savremene osnovne škole je personalizovan pristup svakom učeniku kako bi svako od njih mogao da ostvari svoj puni potencijal. Zbog takvog odnosa nastalog na razumevanju individualnih potreba svakog deteta i međusobno stečenog poverenja, savremeni osnovci su se opustili i u toj porodičnoj atmosferi nam nagovestili deo svojih raskošnih talenata, veština i interesovanja.

Uverili su nas da u njima leže matematički šampioni, slikarski, pesnički i muzički majstori, poliglote, sportski asovi i razni drugi radoznali i kreativni genijalci.

Savremeni osnovci uspešni matematičari

Na školskom takmičenju iz matematike učenici 3.razreda Hajdi Gajić i Luka Mitić, kao i učenici 5.razreda Lena Lešnjak i Lilita Milčić, postigli su izuzetne rezultate i uzeli učešće na opštinskom takmičenju.

Pored njih i prvaci su postigli izvanredne rezultate na matematičkom takmičenju ,,Misliša”. Daria Denisova, učenica I-1,  osvojila je  2.mesto, a Petar Stamenić, takođe učenik I-1 dobio je pohvalu za učešće na takmičenju i zavidan broj bodova koje je osvojio. Na ovom takmičenju je učestvovalo oko 54.500 osnovaca iz cele Srbije.

Lena i Lilita bez greške na takmičenju iz engleskog 

Naši učenici 5.razreda su učestvovali i na Hippo takmičenju iz engleskog jezika. Lena Lešnjak i Lilita Milčić su osvojile maksimalan broj poena.

Petaci blistali na Brainfinity takmičenju

Na Brainfinity takmičenju su grupno nastupali Lena Lešnjak, Vuk Virić, Vanja Pavlović i Aleksa Rikič, učenici petog razreda.

Literarni, likovni radovi i kviz da današnji dan bude još vedriji i zabavniji

Literarni radovi za Dan Škole

Nastavnice Melanija Savić i Milić Vukojičić, specijalno za Dan škole su kreirali edukativni kviz za uživanje, obrazovanje i zabavu, prilagođen uzrastu svih osnovaca.

Učenici mogu da mu pristupe putem linka join.nearpod.com i unošenjem koda OMSNQ ili putem linka https://share.nearpod.com/vsph/a5qYxVuOMu i jednostavnim upisivanjem svog imena.

Uz to, nastavnica srpskog jezika, Sara Popov Petrović pozvala je učenike da povodom Dana škole učestvuju u konkursu na temu Putujem kroz vreme u ruke moje Savremene i pred vama su najbolji radovi:

Putujem kroz vreme u ruke moje Savremene
Pitam se da li su moji roditelji mogli čak i da zamisle kakve će stvari i tehnologije postojati u moje vreme. Ni ja nisam zamišljala da škola može biti ovako moderna…
U školu idemo da naučimo mnogo stvari, ali u mojoj skoli se to drugačije radi. Od prvog dana odkako sam se upisala u ovu školu srećemo se sa nekim stvarima koje u drugim školama ne postoje.
Zamislite, moja škola ima jedan sto koji ima ekran i kompjuter na sebi! To je džinovski ekran.

Bilo je zanimljivo kada smo to prvi put videli, jer to nemamo kod kuće. Isto, imamo tablete, pametne table, umesto stolica lejzi begove… Sve to nam služi i za učenje i za igru. U učionici za robotiku živi i jedan robot koji pleše! To je moja omiljena stvar u školi. On može da se pomera i da pleše na svaku muziku koju mu zadamo i da pravi komplikovane pokrete. Uvek kada ga vidim, ja sam srećna. Takođe, u školi imamo telefonsku govornicu. Izgleda baš kao one koje sam videla kada sam putovala u neke strane zemlje. Sada ne moram da idem tako daleko da bih ušla u nju i slikala se. U slobodno vreme moji drugari i ja igramo bilijar. Nekada igramo čak sa drugarima iz starijih razreda. Mnogo je zanimljivo!
Od kada smo dobili virtuelni svemirski brod u holu škole, nestrpljivi smo da se svi vozimo u njemu. Tu može da stane jedno celo odeljenje.

I naše dvorište nije kao dvorište u ostalim školama. Tamo imamo svakakve sprave za sport i igranje i jedva čekamo fizičko da bismo se igrali tu. Naši učitelji nam pokazuju kako se upravlja sa svim ovim stvarima i kako se igra… I igraju se sa nama!
Često kada pričam sa drugarima koji ne idu sa mnom u školu sta sve postoji, oni mi ne veruju.
Mislim da nas čeka još mnogo novih iznenađenja koja ćemo dobiti u školi i volim što idem u tako neobičnu školu.

Hajdi Gajić 3-1