Danica Colnarić

/ / Uncategorized / 05.03.2021
Danica Colnarić
Nastavnica engleskog jezika

Danica je stekla diplomu osnovnih i master studija na Filološkom fakultetu u Beogradu, na Katedri za anglistiku. Na završnoj godini osnovnih studija bila je nagrađena stipendijom za mlade talente „Dositeja”. Radi daljeg usavršavanja jezika, Danica je uspešno završila jednogodišnji seminar za naučne i stručne prevodioce i sudske prevodioce pri Udruženju naučnih i stručnih prevodilaca. Osim engleskog i srpskog, Danica takođe govori i ruski jezik.

Još na trećoj godini studija počela je sa volonterskim radom, prvo u okviru organizacije „Jezički koktel”, besplatnoj školi jezika za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, zatim u PR agenciji kao praktikant, a od 2015. godine je radila u privatnim školama jezika, gde je predavala engleski jezik deci i odraslima, srpski jezik strancima, a uspešno je spremila veliki broj polaznika za polaganje međunarodnih ispita: PET, FCE, CAE, CPE, TOEFL i IELTS.

S obzirom na to da je radila master rad iz književnosti, Danica želi svojim učenicima da pokaže važnost knjige i čitanja u današnjem vremenu i da ih ohrabri da sami čitaju kako bi samim tim proširili svoj vokabular, kako engleskog tako i maternjeg jezika.