Corner day – radionice na kojima su osnovci doživeli još nezaboravnih iskustava

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 10.10.2019

Dečja nedelja i Corner day u Savremenoj – radionice na kojima su osnovci doživeli još nezaboravnih iskustava

Dečja nedelja u Savremenoj prolazi u znaku raznovrsnih radionica, nastavnih i vannastavnih aktivnosti, a Corner day osnovci su ispunili osmesima i zadovoljstvom, jer su kući, kao i svakog dana, otišli puni novih saznanja. Na raspolaganju su im bili korneri, gde su do novih saznanja dolazili kroz igru:

  • jezičke radionice;
  • matematička radionica;
  • likovno-ekološka;
  • sportsko-plesna;
  • radionica zanimljivih ekperimenata:
  • sekcija hora;
  • radionica tradicije.

Cilj Corner daya je ispunjen – u jednom danu učenici su savladali plesne pokrete, napravili eko-znak od papira, kreirali raznovrsne oblike od gline, rešavali logičke zadatke, isprobali razne eksperimente, od vodiča radionica, svojih nastavnika i učitelja došli do mnogo novih saznanja. Da je ovo za njih veliki dan i da nisu osetili umor – svojim usklikom potvrdio je čak i jedan prvak:

Ovo je super! Obožavam ovaj dan i ovu školu! Uživao sam na svakoj radionici i jedva čekam da sutra opet uradimo neki eksperiment!

Veliki, obojeni eko-znak – moguće je na likovno-ekološkoj radionici

Boje, šareni papirići, kolaži, slagalice od papira i još mnogo materijala krasili su učionicu u kojoj se odvijala likovno-ekološka sekcija. Učenici su prvo pažljivo saslušali predavanje o ekologiji i saznali šta je eko-znak, a onda su dobili i svoje zadatke – kako od prisutnog materijala napraviti ekološki simbol. Udruženim snagama osnovci su napravili eko-znak, ali i znak ljubavi – veliko srce za nastavnicu kao znak zahvalnosti:

Hvala nastavnicima što nas svakoga dana uče novim stvarima!

Kreativnost i nove ideje nisu jedine sposobnosti koje su kod učenika ovom prilikom podstaknute. Tu je i razvoj natur smart inteligencije, bitne za svest o očuvanju životne sredine.

Radionice na engleskom, francuskom i nemačkom za buduće poliglote

Jezičke mozgalice, pitalice, forme upoznavanja i predstavljanja ovog puta učenici su izgovarali na engleskom, francuskom ili nemačkom jeziku. Interaktivne jezičke radionice uvele su osnovce u svet upoznavanja sa slovima i osnovnim pravilima izgovaranja glasova. Ovo je siguran put ka potpunom usvajanju stranih jezika, a kada počnu da ga uče od najranijeg detinjstva, deca će ovladati njime gotovo kao maternjim.

Dok govore na stranom jeziku, kod učenika se podstiče razvoj word smart inteligenicije, koja vodi ka pravilnom izražavanju, iskazivanju sopstvenih misli i osećanja i vešte komunikacije sa drugima.

Matematička radionica i radionica zanimljivih eksperimenata za podsticanje number smart inteligencije

Do rešenja problemskih i logičkih zadataka učenici su lako došli, a ovaj način razmišljanja, podstaknut kroz igru i od strane nastavnika, utiče na razvoj logičko-matematičke inteligencije, zahvaljujući kojoj dete lakše razume logičke veze i simbole, matematičke i naučne koncepte. Razvoj ove inteligencije vodi male naučnike ka savršenim budućim programerima, najzastupljenijim zanimanjem današnjice.

Radionice u Savremenoj za razvoj višestruke inteligencije

U Savremenoj se razvoj višestruke inteligencije realizuje u toku nastavnih, ali i vannastavnih aktivnosti, koje su organizovane tako da se kroz multidisciplinarne lekcije i pažljivo osmišljene zadatke i aktivnosti podstakne razvoj što više tipova inteligencija. Nastavnici igraju bitnu ulogu u vrsti inteligencije koju razvijaju kod učenika, jer svaki učenik ima puno sposobnosti i talenata, a njih treba otkriti i negovati.

S obzirom na to da postoji više tipova i pristupa učenju, koji se u Savremenoj neguju sa jedinstvenim ciljem:

treba podstaći kompletan razvoj dečje višestruke inteligencije i kroz školovanje obezbediti detetu potpun razvoj.

 

Prijavite se Predupis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »