Doživeli smo Beograd iz najlepše perspektive – sa krova autobusa

/ / Blog, Ekskurzija, Kombinovani, Nacionalni, Učionica bez zidova, V-VIII / 09.09.2021

Doživeli smo Beograd iz najlepše perspektive – sa krova autobusa

Uz mnogo uzbuđenja učenici su doživeli grad kroz panoramsko razgledanje

Nije neobično da učenici Savremene vreme izvan prostorija škole provode na produktivan i originalan način. Ovog puta za njih je bilo organizovano nešto zaista drugačije: panoramsko razgledanje Beograda otvorenim autobusom.

UZ SUNCE I DOBAR VETAR MI PLOVIMO NA KROVU GRADA

Sunčano vreme, razgledanje glavnog grada i udobna vožnja reči su kojima se može opisati jedan savršen izlet. Učenici 3. i 4. razreda zauvek će pamtiti panoramsko razgledanje Beograda otvorenim autobusom, tokom kojeg su imali priliku da čuju veliki broj zanimljivosti i priča iz bogate istorije grada.

Na put su pošli u sezoni razgledanja grada iz otvorenog turističkog autobusa pod nazivom „Beograd, vaš domaćin”. Putujući, mnogo su naučili, a tokom ture je najviše bilo reči o tome šta zapravo čini duh glavnog grada.

Tako je vodič govorio o tome kakvi su Beograđani – neposredni i raspoloženi za zabavu, raduju se svemu i svačemu, prijatnim razgovorima i dugim šetnjama. Vole da su u pokretu i zbog toga su ulice, šetališta, kafići, restorani, prodavnice uvek pune ljudi. „Što je još važnije, Beograđani se raduju svakome”, dodao je vodič.

OBIŠLI SMO CEO GRAD, A ONDA PRAVAC NA DESERT – U PARK

Nakon kratke priče o duhu grada, vožnju je upotpunila priča o svakom od toponima pored kojih je autobus prolazio. Gotovo ceo Bulevar kralja Aleksandra, Trg Slavija, Ulica kralja Milana, Terazije, Kolarčeva, Trg republike, Pariska ulica, Brankov most, ali i nekoliko velikih novobeogradskih bulevara kakav je Bulevar Mihajla Pupina.

Stajališta su bila kod Skupštine Srbije, Muzeja „25. maj”, na Studentskom trgu i nadomak Ulice kralja Petra. Na ovaj neobičan put mališane je povela učiteljica Branka Đurović, koja je usput održala jedan stvarno drugačiji čas istorije i kulture – na krovu turističkog autobusa!

Uzbudljiva vožnja trajala je sat i po vremena, a mališani su se nakon toga uputili u šetnju prostranim parkom Tašmajdan, gde su uživali u osvežavajućem desertu.