Eko-drugari: Osnovci i gimnazijalci zasadili zajedničko drvo u dvorištu Savremene

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 20.11.2019

Eko-drugari: Osnovci sa drugarima iz Savremene gimnazije zasadili zajedničko drvo u savremenom školskom dvorištu

Savremeni osnovci su zajedno sa učenicima iz Savremene gimnazije i članovima eko-patrole u petak, 15. novembra, zasadili prve sadnice u dvorištu Savremene osnovne škole. Uz druženje i živahan razgovor na temu značaja sađenja drveća i zelenila, savremeni učenici poslali su bitnu poruku:

Čuvajmo šume i dišimo punim plućima, jer nam svako drvo vraća čistim vazduhom, plodovima, hladovinom i lepotom.

Aktivnosti, učenje i druženje u zdravom okruženju Savremene

Kako zasaditi sadnicu nije sve što su učenici naučili ovog dana! Nastava u prirodi inspirisala je osnovce da se kroz igru zabave, ali i da od gimnazijalaca saznaju nešto novo.

Danas smo zajedno sa gimnazijalcima zasadili naše prvo drvce! Naučio sam i zašto je važno saditi drveće i šta nam sve priroda pruža.

Svakodnevno se osnovci druže i provode vreme u dvorištu Savremene osnovne škole, a sada su svoje društvo proširili i sa drugarima iz Savremene gimnazije se sjajno zabavili i edukovali.

Savremeni osnovci promovišu ekološke vrednosti

U Savremenoj se na edukativnim i interaktivnim radionicama, nastavi u prirodi i drugim vannastavnim aktivnostima radi na podizanju ekološke svesti učenika. Nedavno su savremeni petaci organizovali i akciju čišćenja okoline, a svi školarci od početka školske godine redovno učestvuju u ekološkim i humanitarnim akcijama.

I ovde se ne zaustavljaju… Savremeni osnovci pripremaju jedno veliko iznenađenje, i to na temu ekologije! Pratite aktivnosti školaraca i saznajte šta su to osmislili.

Prijavite se

Predupis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »