Test za roditelje

Test za roditelje

Obrazovne institucije
Obrazovni servisi

Eko-školarci na radionici o energetskoj efikasnosti: Ovako mi doprinosimo životnoj sredini

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 27.11.2019

Eko-školarci na radionici o energetskoj efikasnosti: Ovako mi doprinosimo životnoj sredini

Osnovci Savremene pronašli su još jedan način na koji mogu da doprinesu očuvanju životne sredine. Predavanja o energetskoj efikasnosti održavaju se u eko-školama, a kao predstavnici eko-škole, školarci Savremene imali su priliku da ugoste ekološke predavače iz Elektroprivrede Srbije.

Kroz igru na interaktivnoj radionici učenici su saznali sve o distribuciji, transformaciji i korišćenju električne energije.

Radoznali osnovci na interaktivnoj radionici

Učenici su na interaktivnoj radionici pokazali svoje znanje i interesovanje, a za predstavnika iz Elektroprivrede imali su bezbroj pitanja. Na praktičnim primerima iz svakodnevnog života učili su kako je moguće da samo malim promenama životnih navika utičemo na manju potrošnju električne energije, a samim tim i na manje zagađenje životne sredine.

Proširili smo znanje o energetskoj efikasnosti i saznali kako da doprinesemo uštedi električne energije. Razmislićemo o tome kako da utičemo na svest ljudi i kako zajedno da ostvarimo cilj – da sačuvamo planetu i zaštitimo životnu sredinu, otkrio nam je jedan učenik petog razreda. 

Savremeni osnovci su kroz kreativne zadatke i interaktivne vežbe naučili i kako se prati potrošnja električne energije i istražili mogućnosti prirodnih izvora energije.

Učenje o očuvanju životne sredine u Savremenoj

Savremena osnovna škola posvećena je očuvanju životne sredine, a kroz redovnu nastavu i vannastavne aktivnosti kao što su radionice, predavanja ili izleti u prirodi, učenici stiču neophodna znanja o potrebi očuvanja životne sredine.

Učenici zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima u Savremenoj, koja neguje istu eko-friendly orijentaciju, različitim akcijama, radionicama, projektima i posebno prilagođenim časovima doprinose očuvanju i poboljšanju životnog okruženja celokupnog društva.

Prijavite se

Upis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »