Oproštaj od učiteljice Danijele Kleut

Emotivan rastanak IV-1 od učiteljice Danijele Kleut

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 04.06.2020

Emotivan rastanak IV-1 od učiteljice Danijele Kleut

Svaki rastanak je težak, a rastanak IV-1 od učiteljice Danijele Kleut bio je posebno emotivan. Naredne školske godine oni postaju veliki, savremeni petaci i dobijaju nastavnike. Ipak, učiteljica Danijela je ostavila značajan trag u njihovim životima, od nje su mnogo naučili i postali su sjajan tim. Povodom kraja školske godine i završetka četvrtog razreda, učenici i njihovi roditelji učiteljicu su ganuli do suza priredivši joj nesvakidašnje iznenađenje, koje ona nije ni slutila.

Mislila sam da ćemo proslavljati 11. rođendan jednog našeg drugara iz razreda, Lazara Bulata, i nisam znala da će mi prirediti ovako predivno iznenađenje. Prepuna sam emocija! Iskustvo koje sam stekla u ovoj školi sa ovom generacijom je predivno, veoma smo se vezali – ističe učiteljica Danijela Kleut.

Njen učenik Mateja Baketarić ističe da je sa nestrpljenjem iščekivao ovaj dan i da su se svi zajedno potrudili da bude poseban:

Divno nam je i uzbuđen sam zbog toga što smo svi konačno zajedno, što slavimo rođendan i igramo se raznih igara i što će učiteljica otvoriti poklone i poruke koje smo joj napravili.

Pokloni za učiteljicu Danijelu

Suze i osmesi obeležili dan

Ovaj rastanak nije protekao bez suza, i učenika i mnogih mama, što je razumljivo s obzirom na to koliko svi hvale učiteljicu Danijelu, njen pristup nastavi i posebne, prijateljske veze koje je stvorila sa učenicima, kao i između njih. Učenici i roditelji nisu mogli da zadrže svoje emocije zbog kraja jedne divne etape i početka novog životnog poglavlja.

Rastanak sa učiteljicom nam zaista teško pada. Danijela je učinila mnogo za našu decu, mi smo bili ekipa ljudi koji se nisu poznavali i od koje je trebalo napraviti tim. Imali smo dobru ideju kako ćemo da napravimo ovo iznenađenje i dobro je što smo dobra i povezana zajednica, te smo se lako organizovali. Mislim da smo uspeli da napravimo unikatnu varijantu koja je kreativna i posebna kao i naša učiteljica – navodi Sanja, mama Milice Trikić.

Pred novim iskustvima i izazovima

Ipak, svi su svesni toga da im predstoje nova lepa iskustva i izazovi sa kojima jedva čekaju da se susretnu. Srećni su i zato što školsku godinu uspešno privode kraju, sa odličnim uspehom i bogatiji za mnogo novih prijateljstava.

Svaki rastanak sa četvrtacima je težak, ali onda kada dođu kao petačići da mi pomognu sa tim nekim novim prvačićima, lepo mi je da ih vidim kako odrastaju. Predivna su generacija, mnogo sam naučila od njih. Mnogo su se povezali međusobno i postali pravi prijatelji. Bilo je mnogo ljubavi i lepih trenutaka u protekloj školskoj godini – ističe učiteljica Danijela.