Emotivan rastanak od drugara Nece

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 08.10.2020

Emotivan rastanak od drugara Nece

Učenik drugog razreda seli se u Holandiju

Učenik drugog razreda Savremene osnovne škole Nemanja Mitić seli se u Holandiju, odakle će pohađati Savremenu osnovnu školu. U to ime zasluženo je ispraćen od svojih drugara i učiteljice.

Za njim, njegovim drugarima i za učiteljicom Brankom je ostala najbolja savremena godina. Iako je celo školstvo u svetu na vrlo specifičan način sprovelo prethodnu godinu, učenike Savremene ta situacija je još više ujedinila. Oni su bili u neprestanom kontaktu, učili na stvarno drugačiji način, poštujući sve potrebne mere.

Za svog drugara Necu savremeni osnovci napravili su kolaž uspomena, ostavili otisak ruke svakog ponaosob, uz zajedničku fotografiju sa Nemanjom. Napisali su poruke za druga koji odlazi. Sve to je spakovano u jedan album, koji su roditelji, učenici i učiteljica Branka Đurović zajedno napravili.

Dragi naš Neco, mili dečače. Koračaj hrabro napred, budi snažan i odvažan, pusti krila, maštaj, sanjaj, leti, svake večeri nas se seti. Budi nam zdrav i srećan, ostvari svoje snove, gradi svet po svojoj meri i stekni drugare nove. Naš si savremeni osnovac, ponosno nosi zelenu boju, radosno čekamo novi susret i uzbudljivu avanturu tvoju.

Ali nije samo njegovo odeljenje pripremilo zabavu, već su i njegovi roditelji uzvratili, i to vrlo slatkim iznenađenjem. Njegova mama je donela posluženje u vidu personalizovanih slatkiša – sa brendom Savremene osnovne škole. Time je pokazana istinska bliskost koja se neguje u ovoj ustanovi, na nivou gde su svi povezani: učenici, roditelji i nastavnici.

Konačno, važno je napomenuti da se Nemanja seli samo geografski, a da je doneta odluka da on svoje obrazovanje nastavi u najsavremenijoj osnovnoj školi u regionu. Odnosno, nastavlja tamo gde je stao, uz svoje drugare drugake, pri čemu će nastavu pohađati onlajn. To obećava još jednu priču o Neci, koji će nam, posle određenog vremena, preneti iskustva iz Holandije i koje su se promene dogodile u njegovom životu. Pretpostavka je da će se to dogoditi prvom prilikom kada bude posetio Beograd i svratio do škole da iznenadi drugare.

Ovako je to izgledalo: