Family Smart Day potvrđuje veliko interesovanje za upis

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 27.10.2020

Family smart day u prostorijama savremene osnovne škole potvrdio je veliko interesovanje za upis novih generacija

Mališani uzrasta od 6 do 11 godina su zajedno sa roditeljima iskusili čari najsavremenije škole u regionu

U subotu, 24. oktobra, održan je Family SMART Day u Savremenoj, na kojem su roditelji imali priliku da provedu nezaboravan dan sa svojim mališanima uz mnogo zabave, sjajnih edukativnih aktivnosti i radionica.

Svi zainteresovani i unapred prijavljeni roditelji sa decom mogli su da besplatno u modernom ambijentu Savremene osnovne škole provedu kvalitetno vreme, informišu se o školi, dožive stvarno drugačije obrazovno iskustvo uz prisutne nastavnike i psihologa koji su bili dostupni da odgovore na sva pitanja u vezi sa budućim školovanjem.

Uz poštovanje svih neophodnih mera zaštite mališani uzrasta od 6 do 11 godina zajedno sa svojim roditeljima doživeli su nesvakidašnje obrazovno iskustvo. U školi su se mogli opredeliti za čak 10 različitih interaktivnih radionica, i to:

  1. „9D putovanje VR Starshipom”;
  2. „Obilazak Zemlje pomoću VR naočara”;
  3. „Pokreni robota na STEM stolu”;
  4. „OSMO: Napravi svoju igricu”;
  5. iPad kviz: „Koliko znaš o bajkama?”;
  6. „Prvi čas engleskog”;
  7. „Oživimo crteže”;
  8. „Čarobne ručice i prstići”;
  9. „Mali umetnici i kreativci”;
  10. „Probudi muzikalnost i otkrij talenat”.

Na svakoj od ovih radionica dete i roditelji mogli su da iskažu kreativnost i nauče nešto novo, i to kroz druženje i zabavu. Na praktičnim primerima zajedno su se mogli uveriti zašto je Savremena osnovna škola mesto gde učenik zaista ostvaruje pun potencijal. Ova škola je akreditovana od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Univerziteta Kembridž i deo je najsavremenijeg obrazovnog sistema u regionu. Stoga svaki dan u Savremenoj podseća na ono što su roditelji i deca imali prilike da vide i dožive tokom Family SMART Day događaja.

DAN ZA PAMĆENJE U MODERNOM PROSTORU, KOJI MOŽE POSTATI SVAKODNEVICA UČENIKA

Prostor Savremene osnovne škole u kom se održao Family SMART Day ispunjava visoke Kembridž standarde, što znači da predstavlja savršenu oazu za učenje i druženje. On se odlikuje multifunkcionalnošću, interaktivnošću i iznad svega bezbednošću. Ovo je prostor u kome učenici na slobodan i angažovan način istražuju, usvajaju znanja, druže se i smeju.

Standard škole podrazumeva upotrebu najsavremenije edukativne tehnologije i SMART uređaja, kao što su VR naočare, pametni roboti, LEGO STEM setovi, iPadi, 3D štampači, skeneri i ostali napredni uređaji. Sve to omogućava osnovcima da gradivo usvajaju na interaktivan i angažovan način, dok na multidisciplinarnim časovima imaju prilike da kroz realne projekte i problemske zadatke povezuju znanja iz različitih predmeta.

Pogledajte galeriju: