Humanost nema cenu, zato krenimo u zajedničku akciju

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII, Životne veštine / 02.12.2020

Humanost nema cenu, zato krenimo u zajedničku akciju

Učenici savremene osnovne škole su zajedno sa svojim roditeljima učestvovali u čak tri novogodišnje akcije

Donacije za tri praznične humanitarne akcije su sa uspehom prikupljene. Učenici i njihovi roditelji su pokazali velikodušnost i solidarnost tako što se odazvali u velikom broju.

Donacije će otići upravo onima kojima je to najpotrebnije, a sigurni smo da će im to ulepšati praznične dane.

NOVEMBAR U ZNAKU HUMANOSTI I DARIVANJA – UZ RAZVIJANJE OSEĆAJA EMPATIJE KOD DECE

Tokom novembra prikupljane su donacije za čak tri humanitarne akcije. Očekuje se da prikupljeni praznični darovi, koji se nalaze u holu škole, budu odneseni u narednim danima. Ono što je takođe bitno jeste da su deca naučila koliko je važno da se drugome pomogne u nevolji i da su razvila osećaj empatije prikupljajući i pakujući poklone za najugroženije.

Kreiranje novogodišnjeg paketa je podrazumevalo donaciju hrane. Za dalju distribuciju zaduženi su administratori grupe stranice na Fejsbuku „Obrok za porodicu”, koji organizuju takav vid pomoći sa velikim uspehom.

Druga humanitarna akcija odnosila se na nabavku tople odeće za Svratište za decu Beograd. Ovo je prava prilika za donaciju garderobe deci koja dolaze u Svratište – koja žive u neformalnim naseljima, uglavnom u ekstremnom siromaštvu.

Osim toga, organizovana je i nabavka toplomera za Institut za majku i dete na Novom Beogradu. Oni će im biti preko potrebni zbog trenutne epidemiološke situacije.

 

Zajedno smo pokazali da ideje koje ulepšavaju život drugima, a nas podsećaju na radost deljenja uvek treba podržavati.

Pogledajte galeriju: