Ko se pridružio osnovcima na proslavi Dana bundeva i u pravljenju „strašnih” ukrasa?

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 01.11.2019

Ko se pridružio osnovcima na proslavi Dana bundeva i u pravljenju „strašnih” ukrasa?

U study hubovima savremenih osnovaca 31. oktobra dominirala je narandžasta boja na maskama i „strašnim” ukrasima koje su mali kreativci ovog puta osmislili povodom Dana bundeva u Savremenoj. Sjajnoj zabavi i igri pridružila se jedna Diznijeva junakinja, koja je ušetala među školarce – „opasna” Grdana sa svojim prepoznatljivim stilom: rogovi na glavi, duga crna haljina i crno žezlo sa zelenim vrhom.

Naša Grdana delovala je strašno, ali ona je zapravo dobra i zabavna! Zajedno smo pravili ukrase, jeli pitu od bundeva i drugog voća i sa učiteljicom nam je pričala o Danu bundeva i Halloweenu.

Na likovnoj sekciji sa Grdanom: Pomoću mašte do čarobnih bundeva

Na likovnoj sekciji osnovci su rešavali zanimljiv zadatak – napraviti što više tematskih ukrasa od papira. Bundeve, lampioni i drugi ukrasi ovih dana krase njihove učionice, a da su u svom zadatku bili vrlo uspešni, dokazali su i lakom primenom nove likovne tehnike. Papir i karton su rekviziti koje su osnovci koristili, a mašta je zaslužna za sve što su od ovog materijala osnovci napravili.

Svojim „strašnim” maskama drugaci su uspeli da uplaše čak i Grdanu, a četvrtacima je pošlo za rukom da omekšaju srce ove „zle vile”.

Prvi put obeležavam Dan bundeva i baš mi se sviđa što u školi slavimo ovaj dan – sve je šareno i lepo! A imaćemo i maskenbal! Smislio sam strašnu masku i jedva čekam da je pokažem drugarima.

„Mi smo hrabar tim i pravimo strašne maske”: Savremeni tim koji gradi samopouzdanje

Na sekcijama i radionicama, u nastavnim i vannastavnim aktivnostima osnovci imaju priliku da uče na praktičnim primerima i u različitim okruženjima, što ih ohrabruje da postavljaju pitanja. Tako se nisu ustručavali da zanimljiva pitanja postave i Grdani, a kroz njene odgovore došli su do jedinstvenih zaključaka: kako se ne plašiti i kako razvijati samopouzdanje.

Dan bundeva se nastavlja i danas – u toku su velike pripreme za prvu Halloween žurku u Savremenoj, a kakve su maske osmislili osnovci i njihovi roditelji, ko će biti nagrađen za najkreativniju masku i da li će atmosfera na maskenbalu biti i prijateljska i „strašna” – saznaćemo večeras!

Prijavite se

Predupis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »

Leave a Comment