Kreativci na delu: Savremeni osnovci u školi napravili svoj jesenji kutak

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 11.10.2019

Kreativci na delu: Savremeni osnovci u školi napravili svoj jesenji kutak

Početak školske godine i dolazak jeseni u školama uglavnom je obeležen sastavima na svima dobro poznatu temu „Jesen je stigla u moj kraj”. Međutim, to nije slučaj i kod učenika Savremene osnovne škole. Savremeni osnovci su prvo u velikom hodniku škole realizovali jedan projekat – napravili su svoj udobni jesenji kutak i naučili šta je tradicionalna srpska kultura, a onda su svoje utiske o ovome zabeležili na času srpskog jezika.

Od papira smo napravili i obojili jesenje listiće, a nastavnik nas je naučio šta je to tradicija i zašto treba da se neguje!

Gnezdo, ptičice i listići od papira – idejama nikad kraja

Među školarcima nije nedostajalo kreativnog duha – pored listića u bojama jeseni, nastavnici su im pokazali i kako na najjednostavniji način mogu da naprave korpicu za voće i povrće. Među učenicima je jesenja energija pobudila mnogo novih ideja – papir, drvca i bojice iskoristili su da naprave i gnezdo i ptičice, a žirovima, šišarkama i kestenjem ukrasili su ovaj kutak, koji će tokom jeseni školarcima služiti da se između časova ovde sastaju i razmenjuju nove ideje.

I ovo nije sve! Učenici svakog dana uređuju svoj jesenji kutak i prave nove kreacije. Savremena nastava, likovna sekcija, radionice, ali i jesen zaslužni su za pobuđivanje kreativnosti kod mališana i oktrivanje malih umetnika i talenata.

Učenici proširili znanje i o tradicionalnoj srpskoj kulturi

Šta je dulek, kako se pravi ćilim i šta sve spada u kulturnu baštinu učenici su saznali dok su ispoljavali svoju kreativnost i uređivali svoj jesenji kutak. Na nekim časovima učenici su već naučili ponešto iz svetske kulture, a sada su imali priliku i da srpsku kulturu uporede sa drugim, a od svojih drugara iz inostranstva saznali su zanimljive činjenice o njihovim običajima i tradiciji.

Prijavite se

Predupis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »