Novogodišnje priredbe savremenih osnovaca

Kreativne i maštovite novogodišnje priredbe savremenih osnovaca

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 24.12.2019

Kreativne i maštovite novogodišnje priredbe savremenih osnovaca

Učenici Savremene osnovne škole vredno su pripremali novogodišnje priredbe i predstave kako bi obradovali svoje roditelje i pokazali šta su sve naučili u prvom polugodištu.

Svako odeljenje je održalo predstavu za svoje roditelje, na kojoj je imalo originalan nastup i drugačiji pristup temi praznika. Tako su učenici na najlepši način poželeli svojim roditeljima, ali i učiteljima i nastavnicima srećne praznike.

Rečnik vrlina i novogodišnje želje I-1

Savremeni osnovci iz I-1 su u sredu, 18. decembra, održali novogodišnju predstavu za svoje roditelje, koja se sastojala iz dva dela: rečnika vrlina i novogodišnjih želja. Naime, za svako slovo azbuke učenici i njihova učiteljica Branka Đurović pronašli su neku vrlinu, odnosno dobru osobinu čoveka. Kada su naučili sva slova azbuke, počeli su da rade na projektu „Rečnik vrlina”. Zatim su za svako slovo i vrlinu pisali stihove i učili da neguju prave vrednosti.

Kraj predstave je bio rezervisan za novogodišnje iznenađenje roditelja za učenike – pojavio se Deda Mraz, koji je svim učenicima podelio poklone.

Učenici I-2 podsetili sve da je bogatstvo u različitosti

Priredba I-2

Učenici I-2 su za svoje roditelje priredili mini-koncert na temu novogodišnjih i božićnih praznika, sa ciljem da zajedno proslave različitosti u tradicijama i kulturama kada je reč o obeležavanju ovih praznika, jer su one nešto što nas spaja, širi vidike i bogati naše individualne svetove. Takođe, na kraju priredbe pojavio se Deda Mraz, koji je paketićima iznenadio sve učenike I-2.

Inače, učenici I-1 i I-2 vredno su i strpljivo pripremali novogodišnje predstave u okviru projektne nastave. Čestitamo im na kreativnosti, hrabrosti za javni nastup i znanju koje su pokazali!

„PriredBAL” učenika II-1 sa mnogo plesa, recitacije i glume

Priredba II-1

Učenici II razreda su u sredu, 25. decembra, u holu škole, pored jelke i kamina, koji su napravili sa školskim drugarima iz svih razreda, za svoje roditelje održali zanimljivu novogodišnju predstavu pod nazivom „PriredBAL”. Bilo je tu mnogo plesa, novogodišnjih recitacija, glume i prezentacija svega što su naučili dosad.

Učenici su pokazali koliko su talentovani, kreativni i spremni da daju svoj maksimum na nastupu, a publika – njihovi roditelji, učiteljica Persida Petrović i prisutni nastavnici bili su potpuno oduševljeni izvođenjem.

Ljubav i praznici obeležili novogodišnju predstavu trećaka

Novogodišnja predstava savremenih trećaka

Priredba III-1 protekla je u znaku ljubavi i praznika, koji uvek idu zajedno, te je tako i ovog puta. Trećaci su tom prilikom svojim roditeljima i učiteljici Mirjani Ilić pokazali talenat i umeće iz pevanja, glume, igranja i recitovanja, budući da su im priredili mjuzikl, skeč i recitacije na čak tri jezika. Svi su bili oduševljeni i uživali su u izvođenju učenika III-1.

Četvrtaci i njihovi roditelji zajedno na novogodišnjoj radionici

Novogodišnja radionica učenika IV razreda i njihovih roditelja

Učenici IV-1 su sa svojim roditeljima na nešto drugačiji način obeležili predstojeće praznike: zajedno su na interaktivnoj radionici u školi pravili novogodišnje ukrase i čestitke. I učenici i roditelji su uživali u ovim zajedničkim aktivnostima i pritom pokazali izuzetnu kreativnost, maštovitost i domišljatost prilikom kreiranja zanimljivih rukotvorina, što možete videti i na slikama u galeriji.

Pored toga, četvrtaci su i poslednji školski dan u 2019. godini obeležili žurkom, raznovrsnim društvenim igrama i radionicama u svom odeljenju. Odlično su se zabavili i još bolje upoznali sa školskim drugarima.

Učenici V razreda „brzopotezno” oduševili publiku svojim brojnim talentima

Novogodišnji nastup učenika V razreda

Petaci su za svoje roditelje organizovali „Brzopoteznu novogodišnju predstavu V-1”, na kojoj je nastupio njihov hor i izveo nekoliko omiljenih novogodišnjih numera, i to uz odgovarajuću koreografiju. Ugođaj je bio kompletan!

Pored toga, učenici su recitovali novogodišnje pesme na različitim jezicima, a na kraju je usledila originalna SMS humanitarna akcija tokom koje su učenici i roditelji slali poruke za fond namenjen obolelima.

Učenici su bili presrećni zbog nastupa i mogućnosti da učine nešto lepo za druge, a njihovi roditelji što su videli svoju decu u ovoj ulozi.

Svim učenicima Savremene osnovne škole i njihovim porodicama želimo srećne praznike i predstojeću godinu!


Leave a Comment