Mali kulinari su za kraj godine počastili drugare slatkim poslasticama

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 22.06.2021

Mali kulinari su za kraj godine počastili drugare slatkim poslasticama

Male ruke i veliki recepti: kulinarska sekcija sprema palačinke

Zabava na kulinarskoj sekciji je uvek zagarantovana. Učenici jedva čekaju da zasuku rukave, stave kape i kuvarske kecelje i počnu da prave nova ukusna jela. Tako su školarci uz malu pomoć učiteljice Branke Milićević spremili nešto posebno za kraj ove školske godine.

Kao što pravila lepog ponašanja nalažu, gostoprimstvo i kulinarstvo su ono što čini dobrog domaćina. Sem toga, kažu i da svaki dobar ručak treba upotpuniti lepom poslasticom. Savremeni osnovci su uvek u ulozi dobrih domaćina. U najsavremenijoj ustanovi u regionu često se mogu okusiti kolači koji govore sto jezika i pravi su užitak za svakog ko ih proba. Sve to iz kuhinje malih kulinara.

UKUSNE PALAČINKE – DA SE POČASTIMO I POZDRAVIMO

Pored toga što se na izuzetan način proučavaju tehnika i tehnologija, fizika i hemija i što stalno ima raznovrsnih sportskih aktivnosti, u našoj školi se stalno nešto sprema i kuva – iz male slatke kuhinje uvek nešto zamiriše. Ovoga puta to su palačinke.

Naizgled ih je jednostavno spremiti, ali ništa nije tako lako kao što se čini, pa je za dobru smesu potrebno ozbiljno znanje. Zato recepte nećemo otkrivati, ali ćemo reći da postoji ozbiljna količina umeća i talenta u verovatno omiljenoj sekciji u školi. Na tanjirima su urolane, ukusne i fine naše nove poslastice. Poslužite se i vi! Raznih su ukusa.

NA KULINARSKOJ SEKCIJI UČIMO SE PRAVILNOJ ISHRANI

Učenici Savremene u svojoj školi se uče svim životnim veštinama koje će im pomoći da se lakše snađu u savremenom svetu i budu što samostalniji. Među važnim veštinama kojima će deca ovladati u Savremenoj nalazi se i kuvanje, pri čemu se o namirnicama uči na temeljan način, kroz njihovu praktičnu primenu.

Kulinarska sekcija promoviše zdrav odnos prema ishrani i okolini i putem nje učitelji i nastavnici nastoje da deci prenesu „kuhinjske” veštine koje se odnose na pravilnu i zdravu ishranu, adekvatnu za njihov uzrast i nutritivne potrebe njihovog organizma, kao i na pripremu zdravih obroka.