Mensina nagrada za učiteljicu Savremene Danijelu Kleut i njene učenike

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 11.12.2019

Mensina nagrada za učiteljicu Savremene Danijelu Kleut i njene učenike

Učiteljica IV-1 odeljenja Savremene osnovne škole Danijela Kleut dobila je nagradu Mense za jedan od najboljih projekata podsticanja intelektualnog razvoja učenika, među više od 200 prijavljenih projekata, povodom „Dana inteligencije 2019”. Ujedno, ovim su nagrađeni i učenici Savremene koji su učestvovali u projektu, kao i kolege koje su pomogle u realizaciji.

Priznanja i za ostale učitelje i nastavnike Savremene

Učiteljice Branka Đurović, Mirjana Kitanović, Persida Petrović, Mirjana Ilić i nastavnica Sara Popov Petrović su takođe posebno pohvaljene za rad i entuzijazam pokazan prilikom organizovanja aktivnosti kojima su dali izuzetan doprinos obeležavanju „Dana inteligencije 2019”. Čestitamo našim učiteljicama, nastavnicama i učenicima na ovom značajnom priznanju Mense i želimo im mnogo uspeha u daljem radu i školovanju!

Komisija međunarodnog projekta „Obeležavanje Dana inteligencije 2019” odabrala je 30 najboljih radova učitelja i nastavnika iz Srbije i regiona koji predstavljaju primere dobre prakse, odnosno aktivnosti kojima su učitelji i nastavnici na najbolji način podsticali intelektualni razvoj kod svojih učenika.

Nagrađenim učiteljima i nastavnicima uručena su priznanja u okviru finalnog događaja, tribine pod nazivom „Stimulacija intelektualnog razvoja – primeri dobre prakse”, koja je održana 7. decembra, na Institutu za moderno obrazovanje u Beograđanki.

Inteligencija i zdravlje su uvek dobitna kombinacija

Učiteljica Danijela Kleut i učenici Savremene osnovne škole nagrađeni su za dva projekta kojima su obeležili „Dan inteligencije 2019”: „U zdravom telu GENIJE” i „Robotika”.

Oba projekta su uspešno realizovana, što potvrđuje i nagrada Mense za 2019. godinu.

Težimo da kao jedna savremena škola na pravilan način stimulišemo intelektualni razvoj svakog deteta uključujući sva njihova čula i sposobnosti.

Baš zato smo na ovako jednom sportskom danu na Avali i interaktivnom času robotike osmislili da obeležimo „Dan inteligencije”, navela je učiteljica Danijela.

„U zdravom telu GENIJE”

Projekat „U zdravom telu GENIJE” podrazumevao je da učenici IV i V razreda na sportsko-edukativnom danu na Avali imaju poligon sa različitim zadacima i problemima koje treba da reše. Na taj način su učenici podstaknuti na razmišljanje, timski rad i kreativno rešavanje problema, i to kroz sport, rekreaciju i boravak u prirodi, na svežem vazduhu.

Pogledajte kako je izgledao sportsko-edukativni dan na Avali u okviru projekta „U zdravom telu GENIJE”.

„Robotika”

U okviru projekta „Robotika” učenici su ujedno postavljali osnove svoje digitalne pismenosti, razvijali više vrsta inteligencije i usvajali transverzalne veštine, koje su dragocene za uspeh u školi i, kasnije, karijeri u 21. veku, kao što su: logičko, kritičko i kreativno razmišljanje, sposobnost rešavanja problema, timski i projektni rad.

Pogledajte kako je izgledao interaktivan čas na kome su učenici istovremeno razvijali više vrsta inteligencije u okviru projekta „Robotika”.

Kako je obeležen „Dan inteligencije 2019”?

Osnovna ideja za obeležavanje Dana inteligencije je da se održavanjem različitih aktivnosti i događaja ukaže na značaj stimulacije intelektualnih sposobnosti kod učenika uključivanjem što većeg broj kreativnih, inovativnih i entuzijastičnih učitelja i nastavnika. U takmičenju su mogli da učestvuju svi nastavnici osnovnih i srednjih škola iz regiona koji su od 22. septembra do 6. oktobra organizovali različite aktivnosti i stimulisali intelektualni razvoj svojih učenika.

Tribina i dodela Mensa nagrada

Svake godine se međunarodnim projektom „Dan inteligencije” obeležava 1. oktobar kao dan osnivanja Mense, koja je osnovana 1. 10. 1946. u Oksfordu.

Još jednom čestitamo učiteljima, nastavnicima i učenicima Savremene na priznanjima koja su dobili od Mense!