Na času sa školarcima: Roditelji oduševljeni nastavom u Savremenoj

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 22.11.2019

Na času sa svojim školarcem: Roditelji oduševljeni savremenim nastavničkim pristupom i nastavom u Savremenoj

Vrata škole su uvek otvorena za roditelje savremenih osnovaca, a sada su imali priliku da prisustvuju otvorenom času i da svoj doživljaj podele sa učenicima.

Svakog dana u školu sa osmehom motiv je osnovaca Savremene, a među dečjim osmesima ovoga puta su se u učionici našla i nasmejana lica roditelja. Da je magija savremene nastave stvarno drugačija, potvrdili su i učenici i roditelji:

Danas je bio fenomenalan čas matematike, rešavali su zadatke koji su negde iznad ranga od onoga što bi deca u četvrtom razredu trebalo da uče i da znaju. Najinteresantnije je što sam imao priliku da vidim koliko je pristup nastavi zanimljiv i koliko im pomaže da dođu do rešenja koja se od njih i ne očekuju, izjavio je nakon časa Boris, tata Mateje iz IV-1.

„Evo zašto je naša škola stvarno drugačija!”

Učenici su rado pokazali svoje znanje, a da uživaju u tome što svakog dana u školu idu sa osmehom i na interaktivnim časovima, kreativnoj nastavi i vannastavnim aktivnostima neprestano stiču nova znanja svakodnevno i dokazuju:

Danas je posebno zabavan dan. Kao i sva deca, mi učimo, ali na neki mnogo zanimljiviji način i kroz inspiraciju, prenela nam je Petra iz V-1.

A Mateja iz IV-1 nam prenosi:

I inače uživam na svakom času, jer na kraju uvek igramo neke igre pomoću kojih proveravamo znanje. Škola je super i stvarno obožavam ovu školu!

Roditelji su i ranije imali priliku da vide kako se nastavnički pristup u Savremenoj zaista razlikuje, kao i da utvrde zašto je Savremena stvarno drugačija škola:

Časovi su veoma interaktivni i drže pažnju deci, a ono što mi se posebno sviđa jeste što su pristup nastavnika prema deci i komunikacija sa njima vrlo neposredni, jer to je nešto po čemu se ova škola razlikuje od drugih.

Pored personalizovanog pristupa i multidisciplinarnih časova, ono što nastavu u Savremenoj izdvaja jeste i plan i program rada:

Ono što smo tražili od škole jeste da, pre svega, prati plan i program Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, a da, sa druge strane, bude drugačija i namenjena deci koja žele da šire svoja znanja i da malo drugačije komuniciraju, i to je ono što smo upravo ovde i pronašli.

Savremena nastava u sigurnom i podsticajnom okruženju

Spoj tradicionalnih i inovativnih metodičkih pristupa čini da je nastavni proces u Savremenoj raznovrstan, bogat i podsticajan.

U Savremenoj stvaramo podsticajno i sigurno okruženje zajedno sa roditeljima i to je ono u čemu svi uživamo. Ovo je sjajan način da naš rad bude transparentan i da poboljšamo uslove rada, izjavila je direktorka Jasmina Franolić.

Jasmina Franolić, direktorka

Cilj svakog časa je da probudi u učenicima strast za znanjem i obogati ih ključnim veštinama. Zato je Savremena okruženje u kojem deca odrastaju potkovana znanjima za 21. vek.

Prijavite se

Upis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »