Nagradni odlazak u bioskop za pobednike projekta „Razvijanje zajedništva”

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, Učionica bez zidova, V-VIII / 26.01.2021

Nagradni odlazak u bioskop za pobednike projekta „Razvijanje zajedništva”

Učenici petog razreda odabrali su film prilagođen svom uzrastu

Učenicima V-2, koji su zasluženo bili najbolji u timskom nadmetanju u okviru projekta „Razvijanje zajedništva”, ponuđeno je da kao nagradu izaberu aktivnost po želji.

Oni su se opredelili za sedmu umetnost i tokom januara se uputili do obližnjeg bioskopa da zajedno uživaju u projekciji.

Početkom novembra u Savremenoj osnovnoj školi je pokrenut projekat „Razvijanje zajedništva” u odeljenjima starijih razreda kako bi se kod učenika razvila svest o tome kako pojedinac može da doprinese zajednici i da se afirmiše kroz nju. Odeljenje V-2 se u prvom mesecu ovog projekta pokazalo kao odeljenje u kome su zajedništvo i timski duh najbolje razvijeni. Svojim predlogom za organizaciju humanitarne akcije, međusobnim uvažavanjem, nenasilnim rešavanjem sukoba, ali i odličnim znanjem iz većine predmeta, ovo odeljenje odnelo je pobedu u prvom mesecu takmičenja

Atraktivni školski semafor, dizajniran u stilu košarkaškog semafora sa rezultatima utakmice, objavio je skor pobednika koji mogu videti svi koji prolaze školskim hodnikom. To je ujedno podsetnik na postignut uspeh i motivacija za dalje takmičenje.

UČENICI SU POGLEDALI SJAJAN FILM O SVOJOJ GENERACIJI

Za osvojeno prvo mesto pobednici su imali priliku da izaberu neku od tri ponuđene nagrade: zajednički odlazak u bioskop, poseta Muzeju čokolade ili poseta Selfi muzeju. 

Tokom januara oni su se opredelili za jednu sjajnu bioskopsku projekciju i otišli do obližnjeg Cineplexxa da uživaju u filmu. Najpre su glasali o tome šta bi voleli da pogledaju i većinski su se saglasili da to bude jedno od najzanimljivijih ostvarenja sedme umetnosti, namenjeno njihovom uzrastu.

Kako sami kažu, smatraju da je „Razvijanje zajedništva” zaista vredan i važan projekat za njihovo samopouzdanje i ponašanje. 

Posebno je bilo zanimljivo što je svako odeljenje osmislilo zanimljiv grb za sebe. Čestitamo učenicima V-2 na pokazanom takmičarskom duhu i odeljenskom starešini Iri Tubi na uspešnom rukovođenju odeljenjem. Naravno, oni će nastaviti da sakupljaju poene do kraja školske godine i možda ponovo pobediti, a možda će ovoga puta i neko drugo odeljenje poći njihovim koracima.

ŠKOLSKI PROJEKAT JE POSTAO POPULARAN MEĐU MALIŠANIMA

Ovaj projekat doprineo je dinamičnoj atmosferi u školi, učenici su se utrkivali ko će pre da uradi neki lep gest za druge ili da počisti svoju, ali i učionice ostalih odeljenja. Takođe, ni dobijanje poena na osnovu znanja nije falilo.

Učenici su dobijali poene za odlična postignuća u školi, učešće na školskim konkursima i takmičenjima, ali i za najuredniju učionicu i humano ponašanje, dok su im poeni oduzimani ukoliko dobiju negativnu ocenu, zakasne na čas, ostvare negativnu interakciju sa drugarima ili ne pokupe stvari za sobom u učionici. Odeljenja su izrađivala i svoje grbove, koji stoje kao zaštitni znak na ulasku u učionicu.