Family Smart Day i druženje sa najmlađima i roditeljima

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 06.06.2021

Zabavni Family SMART Day za još jedno sjajno druženje sa najmlađima i njihovim roditeljima

Dan koji uvek donese radost, nova saznanja i uzbudljive momente

Mališani uzrasta od 6 do 11 godina posetili su najsavremeniju školu u regionu 5. juna, kada je održan novi Family SMART Day. Oni su sa svojim roditeljima imali priliku da provedu vreme uz mnogo zabave, dobrog druženja i 10 edukativnih radionica.

Ovom jedinstvenom događaju prisustvovao je veliki broj mališana uzrasta od 6 do 11 godina, koji su zajedno sa svojim roditeljima uživali u besplatnim edukativnim aktivnostima u najmodernijoj osnovnoj školi u regionu.

Svi zainteresovani roditelji i mališani bili su u prilici da besplatno u modernom ambijentu Savremene osnovne škole provedu kvalitetno vreme, informišu se o školi i dožive stvarno drugačije obrazovno iskustvo uz prisutne nastavnike.

UŽIVANJE U NEOBIČNOJ EDUKACIJI UZ KOJU PROLETI VREME

Aktivnosti na događaju „Family SMART Day” pažljivo su odabrane i svaki sekund ovog jedinstvenog porodičnog praznika zabave i edukacije bio je posebno osmišljen. Kao što to pravilo nalaže: sa ovog događaja uvek se ide uz mnogo pozitivnih utisaka. Tako je bilo i ovoga puta.

Deca koja će možda biti budući savremeni osnovci prilazila su svakoj od radionica i sa još većim uzbuđenjem i ushićenjem pričala o njoj kada bi završila određenu aktivnost. Ništa manje zanimljivo nije bilo ni roditeljima, koji su imali priliku da se uvere da je Savremena osnovna škola pravo mesto za njihovo dete – mesto na kojem zabava i učenje imaju isto značenje i gde njihovo dete može da ispolji pun potencijal.

Uz poštovanje svih neophodnih mera zaštite, deca i roditelji mogli su da dožive nesvakidašnje obrazovno iskustvo. U školi su mogli da se opredele za 10 različitih interaktivnih radionica, i to:

  1. 9D putovanje VR starshipom;
  2. Obilazak Zemlje pomoću VR naočara;
  3. Pokreni robota na STEM stolu;
  4. OSMO: Napravi svoju igricu;
  5. iPad kviz: Koliko znaš o bajkama?;
  6. Probudi muzikalnost i otkrij talenat;
  7. Likovna radionica: Mali umetnici i kreativci;
  8. Prvi čas engleskog;
  9. Čarobne ručice i prstići;
  10. Oživimo crteže.

SVE OVO MOŽE POSTATI SVAKODNEVICA UČENIKA

Prostor Savremene osnovne škole u kom se održao Family SMART Day ispunjava visoke Kembridž standarde, što znači da predstavlja savršenu oazu za učenje i druženje. On se odlikuje multifunkcionalnošću, interaktivnošću i, iznad svega, bezbednošću. Ovo je prostor u kome učenici na slobodan i angažovan način istražuju, usvajaju znanja, druže se i smeju.

Standard škole podrazumeva upotrebu najsavremenije edukativne tehnologije i SMART uređaja, kao što su VR naočare, pametni roboti, LEGO STEM setovi, iPadi, 3D štampači, skeneri i ostali napredni uređaji. Sve to omogućava osnovcima da gradivo usvajaju na interaktivan i angažovan način, dok na multidisciplinarnim časovima imaju prilike da kroz realne projekte i problemske zadatke povezuju znanja iz različitih predmeta.

Ovaj divan dan ispunio je sva očekivanja. Dobro došli u Savremenu!