Njujork, Njujork… Vlogerska sekcija i inspirativne video-priče o putovanjima

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Kreativna učionica, Nacionalni, V-VIII / 13.04.2021

Njujork, Njujork… Vlogerska sekcija i inspirativne video-priče o putovanjima

Autor jednog od najzanimljivijih vlogova do sada je Mateja Baketarić, koji je pričao o iskustvima iz Velike jabuke

Magija istraživanja, otkrića novih lepih mesta gde žive zanimljivi ljudi i dešavaju se neobične stvari – glavna je draž putovanja za učenika V-1 Mateju Baketarića.

Uz to, voli da putuje zajedno sa porodicom i prijateljima, a posebno je izdvojio i do detalja opisao svoje nezaboravno iskustvo u poznatoj Velikoj jabuci – Njujorku.

Mateja se najpre osvrnuo na samu temu putovanja, dajući nam uvid u to kako on voli da putuje i šta je potrebno uraditi pre nego što odlučimo gde ćemo putovati. Rekao je šta za njega znači čitava ta, kako je naziva, avantura. A svoj vlog nazvao je „Trips”.

MAGIJA PUTOVANJA JE U NJEGOVOM DOBROM PLANIRANJU I PREPUŠTANJU ZABAVI

Mateja, kao što smo se ranije više puta uverili, odlično barata engleskim jezikom i često se opredeli da vloguje baš na ovom jeziku. Najbolje je da ga poslušate i prepustite se njegovoj harizmatičnoj priči o putovanjima. Sigurni smo da ćete posle toga biti bogatiji za jedno novo iskustvo iako možda niste još bili u Njujorku. U tome je i tajna vloga, koji ovoga puta traje svega dva minuta, a sadrži toliko informacija – kao da traje pola sata.

Uživajte:

Iskreno nam poručuje ovaj sjajni dečak:

All in all, trips are great. And I’m grateful for going on all these adventures and having so much fun!
Mateja Baketarić

Bravo, Mateja! Jedva čekamo da te gledamo i slušamo u narednom vlogu!

SAVREMENI VLOGERI – JEDNA OD OMILJENIH ŠKOLSKIH SEKCIJA

Savremeni vlogeri su „školski novinari-istraživači” koji kamerom beleže svakodnevicu škole – od jednog regularnog, običnog dana, preko ekskurzija, poseta raznim institucijama, proslava u školi, pa sve do neobičnih tema u vezi sa ličnim iskustvima.

Jedna od veština koje se uče u okviru ove sekcije jeste da učenici prepoznaju novinarske forme kao što su vesti, izveštaji, intervjui. Zatim da odaberu i postavljaju materijale i obrađuju snimke za YouTube, vežbajući na sajtu škole. Osim toga, dobijaju i niz drugih kreativnih zadataka. Jedan od takvih je upravo i Matejin video.