Novi turnir u malom fudbalu i pehar u rukama pobednika

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 18.06.2021

Novi turnir u malom fudbalu i pehar u rukama pobednika

Mali fudbal postao je jedna od omiljenih sportskih disciplina savremenih osnovaca

Fudbal je jedan od onih sportova u kojima se često pokazuju snaga sloge i timskog zalaganja, a prethodno uloženi trud i vežbanje uvek dođu do izražaja baš kada je najvažnije. Prethodni turnir u Savremenoj osnovnoj školi bio je pun uzbuđenja, ali finalna utakmica nije odigrana usled provale oblaka. Ovog puta turnir je do kraja održan na veliku radost učenika VI-1, koji su na završetku podigli pehar.

 

Podsetimo se, 12. maja je održan nezaboravni turnir na kojem su savremeni osnovci pokazali veliko sportsko umeće, talenat i slogu. Ekipe mešovitog sastava istrčale su na teren i pokazale majstorstvo, a za nadmetanje su se prijavile ekipe iz četvrtog, petog i šestog razreda.

Oni će taj događaj dugo pamtiti – mnogo golova, ali i nekih propuštenih šansi. Ipak – priliku da podignu pehar niko nije dobio. Naime, neočekivani pljusak, koji je kasnije trajao satima, nije dozvolio da se finalna utakmica završi. Mališani su se nadali da će „veliki okršaj” između finalista – odeljenja IV-1 i V-1 – biti održan, ali to se nije desilo.

Opet, uz podrazumevajući sportski duh i slogu, pobednicima su proglašeni svi oni.

OVOG PUTA – POBEDNIK JE DOBRO POZNAT

Novi okršaj mogao je da otpočne. Tokom trajanja novog turnira opet se pokazalo da među učenicima naše škole ima mnogo onih koji su nadareni za fudbal. Oni su ponovo sjajnim potezima oduševili mnogobrojnu publiku, koju su činili profesori i učenici – koji su tapšali i bodrili timove, odnosno odeljenja kojima pripadaju.

Prijavile su se iste ekipe kao i prošlog puta, s tim što je sada došlo do velikog obrta. Iako su prethodnog puta dominirala odeljenja IV-1 i V-1, koja su pokazala zaista virtuozan fudbal, u ovom izdanju savremenog malog fudbala postojao je samo jedan tim – ekipa VI-1.

To je jednostavno bio njihov dan. Ubedljivo su savladali sve protivničke timove i na kraju – podigli pehar, na čemu im od srca čestitamo.

Bravo, šestaci!

DRUŽENJE JE VAŽNIJE OD SVEGA, A PEHAR JE SAMO PRIVREMEN

Naravno, kao što to nalaže sportska filozofija, neka najbolji pobedi. Druženje i sportska radost koju su tog dana osnovci starijih razreda podelili važniji su od svega.

Željko Zarić, nastavnik fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, pehar je dodelio odeljenju VI-1, ali je uveden jedan novi, zanimljiv koncept koji će ubuduće biti velika motivacija đacima. Naime, ta novina znači da se uvodi kategorija „prelaznog pehara”, koji će stajati u učionici pobednika. Plan je da pobednici čuvaju pehar do sledećeg turnira u malom fudbalu, kada će ga predati novim pobednicima ili eventualno zadržati ako ponovo pobede.

Do sledećeg turnira, sportski pozdrav. I još jednom, bravo!