Onlajn-kursevi kao poklon za savremene osnovce i njihove roditelje

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 22.11.2020

Onlajn-kursevi kao poklon za savremene osnovce i njihove roditelje

Usvajanje znanja može da počne uz računar ili smart uređaj i internet konekciju

Savremenim učenicima i njihovim roditeljima postali su dostupni odabrani onlajn-kursevi za dodatno usavršavanje. Kursevi za učenike prilagođeni su njihovom uzrastu i nisu deo redovnog plana i programa u školi, već predstavljaju dodatne materijale. Ideja je da obogate i prošire svoja znanja.

Istovremeno, 12 onlajn stručnih kurseva dodeljeno je i njihovim roditeljima potpuno besplatno. Oni će biti u mogućnosti da unaprede svoje veštine i znanja bez obzira na to kojom sferom poslovanja se bave.

Kursevi su prilagođeni uzrastu učenika i nisu obavezni niti su deo redovnog plana i programa u školi, već predstavljaju dodatne materijale za učenje kojima želimo da pomognemo učenicima da obogate i prošire svoja znanja. Učenicima su dodeljeni sledeći kursevi:

Superheroes Level 1 & 2

Ovaj kurs namenjen je učenicima koji se upoznaju sa engleskim jezikom i tek uče da čitaju. Pored učenja engleskog alfabeta, tokom ovog kursa deca usvajaju i osnovne boje, geometrijske oblike, brojeve od 1 do 10 i osnovne fraze predstavljanja i pozdravljanja.

Učenici će sa nestrpljenjem čekati sledeći korak u usvajanju znanja!

Grammar Stories

Kurs gramatike engleskog jezika namenjen je deci koja već imaju određeno predznanje. S obzirom na to da ne postoji bolji način da se savlada gramatika od interaktivnih priča i testova, svaka priča u ovom kursu fokusira se na određeno gramatičko vreme.

Kroz ukupno 21 priču, učenici će na potpuno drugačiji način ući u svet gramatike engleskog jezika i savladati šest vremena engleskog jezika

Osnove korišćenja računara

Pismenost savremenog doba ne podrazumeva više samo da znate da čitate i pišete već je potrebno da budete digitalno pismeni. Budući da deca rastu u eri pametnih uređaja, čije im je korišćenje potpuno prirodno, ovaj zahtev je podignut na još viši nivo.

Zato će učenicima na ovom kursu, na jednostavan i svima razumljiv način, uz dosta praktičnog rada, biti predstavljeno naprednije korišćenje računara i načini na koje oni mogu da im koriste u edukaciji.

English – starter

Kreće se polako, od osnovnih i najjednostavnijih elemenata gramatike engleskog jezika. Ide se ravnomernim tempom, uporedo se upoznaje sa vokabularom, osnovnim vremenima, razumevanjem pročitanog.

Pred kraj kursa će biti obrađivani i tekstovi koji će upoznati učenike sa vokabularom potrebnim za vođenje jednostavne komunikacije na engleskom jeziku.

Obrada slika

Digitalna pismenost je pismenost 21. veka, ali ona više ne podrazumeva samo osnovno korišćenje računara ili interneta već naprednije veštine obrade slika, animacije, kodiranja i slične.

Zato će učenici na ovom kursu savladati rad u profesionalnom programu za obradu slika, naučiće da koriste različite alate ovog programa, kao i da kreiraju, prebacuju i čuvaju digitalne fotografije.

OKmatematika Junior

Ovaj kurs namenjen je deci do 5. razreda osnovne škole i pomoći će detetu da razume i zavoli matematiku od malih nogu.

Kroz video i animirane materijale, prilagođene uzrastu vašeg deteta, mnoštvo imaginarnih likova, kao i slikovito i uprošćeno objašnjenje brojeva, merenja i geometrije, savremeni učenici će se zainteresovati za matematiku i jednostavnije savladati gradivo za svoj razred.

Obrada teksta

Kurs Word posvećen je programu koji se bavi obradom teksta na računaru. Pretpostavlja se da polaznik poseduje osnovno poznavanje rada na računaru, a ideja je da učenici dobiju osnovna i neophodna znanja koja se tiču obrade teksta.

Naučiće kako da prilagode njegove opcije svojim zahtevima, kako da unesu tekst, sliku, da koriste grafiku, da sve to stilizuju, formatiraju dokument, ali i kako da ga odštampaju, podele, zaštite.

Excel kurs (Tabelarne kalkulacije)

Kurs je koncipiran tako da učenici na jednostavan način mogu da se upoznaju sa programom Microsoft Excel. U prvom delu upoznaju se sa interfejsom programa kako bi kasnije naučili da koristite ugrađene alate i njihove različite opcije.

Microsoft Excel je vrlo moćan program, koji može da im pomogne kako u jednostavnijim računskim operacijama, tako i u komplikovanim proračunima i vežbama.

Prezentacije (PowerPoint)

Na ovom zanimljivom kursu učenici imaju priliku da detaljno savladaju funkcionalnosti programa Microsoft PowerPoint. 

Nakon što upoznaju dostupne alate pomenutog programa, biće u mogućnosti da samostalno kreiraju prezentacije, da koriste prednosti grafikona i dijagrama, vrše unos i editovanje multimedijalnog sadržaja.

Osnove korišćenja interneta

Ovaj kurs učenike upoznaje sa pojmom interneta, kao i kako on funkcioniše i kako da ga na najbolji način koriste. 

Poseban akcenat stavljen je na bezbednosne probleme i potencijalne opasnosti na internetu, kako bi se obučili da vode računa o svojoj sigurnosti prilikom korišćenja svih internet servisa.

Web dizajn kroz igru

Učenici će po završetku kursa znati kako da kreiraju HTML stranice, napišu i postave tagove, unose tekst, slike, liste, linkove i ostale neophodne elemente na jednu internet stranicu.

Dobiće odličnu osnovu za dalje usavršavanje na polju web dizajna i web programiranja.

Poklon za savremene roditelje za dodatne profesionalne kompetence

Kako je Savremena uvek stvarno drugačija, odlučeno je da se roditeljima savremenih mališana, takođe, dodele vredni pokloni – paket od 12 stručnih onlajn kurseva koji će im biti značajni za unapređenje veština i znanja bez obzira na to kojom sferom poslovanja se bave.

Efektivna poslovna komunikacija: Za radnu atmosferu bez prepreka
Efektivno pregovaranje: Moć donošenja odluka je u vašim rukama
Finansijska i investiciona analiza: Osnovni pojmovi i metode
Kursevi engleskog jezika: Birajte nivo u skladu sa svojim znanjem
Finansijski menadžment: Napredno razumevanje računovodstva
Osnove HTML-a i CSS-a: Poznavanje kodova i stranica
Digitalni marketing: Uđite u svet kreiranja kampanja
Organizacija vremena: Postavljanje prioriteta i ciljeva
Excel kurs: Tabelarne kalkulacije
Uspešno vođenje sastanaka: Tehnike za reševanje problema
WordPress kurs: Sadržaji na sajtovima, bez muke
Zdravlje i upravljanje stresom: Ka očuvanju zdravog života

Učenje preko Distance learning platforme je fleksibilno i prilagođeno obavezama roditelja. Lekcijama se mogu posvetiti onda kada to njima najviše odgovara, od kuće, sa posla ili nekog drugog mesta: 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, bez obzira na to gde se u tom trenutku nalaze. Sve što im je potrebno jesu laptop i internet konekcija.

Sigurni smo će dodatni resursi za učenje i usavršavanje biti od korisiti i savremenim učenicima i roditeljima. Želimo im sreću u tom digitalnom putovanju!