Osnovci na tajnom zadatku: Iznenadi učiteljicu

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 08.10.2019

Osnovci na tajnom zadatku: Iznenadi učiteljicu

Saznavši da se bliži 5. oktobar, Svetski dan učitelja, učenici Savremene došli su na genijalnu ideju – da tokom vikenda naprave čestitku koju će pokloniti učiteljici kako bi joj pokazali zahvalnost.

Mališani su ovaj tajni zadatak profesionalno obavili – iako su bili tajanstveni, uspeli su da sakriju od učiteljice da smišljaju pravo iznenađenje. Svako odeljenje je u svojim učionicama nestrpljivo čekalo da otkuca 8:30 i da učiteljica dođe. Kada se to desilo, Savremenom se dečja graja čula kao jedan glas:

Sreeećan dan učiteljaaa!

Zatim su svoje čestitke sa porukama, uz zagrljaj, poklonili učiteljicama, kojima je ovo tajno iznenađenje i bilo namenjeno, a učenici su dokazali da su veliki čuvari tajne jer su uspeli da je ne odaju sve do dolaska u školu. Oduševljenje je pokazala i učiteljica IV-1, Danijela Kleut:

„Ovo je pravo iznenađenje! Moji đaci su me toliko iznenadili kada su se pojavili sa čestitkama. Predivno! Svi su me oduševili sa koliko truda i pažnje su napravili te čestitke pune ljubavi!”

Učenici vešti u kreacijama i na rečima

Na nastavi u Savremenoj kod učenika se svakodnevno podstiče kreativnost i otkrivaju novi talenti. Na raznovrsnim sekcijama i kreativnim časovima osnovci su, pored mnogih stvari, naučili i kako se pravi kolaž i šta sve može da se napravi od papira, pa su svoje znanje sada primenili i u praksi i napravili zanimljive kreacije na čestitkama. A da vešto barataju rečima dokazala je i učenica iz II-1:

U učionici moje učiteljice uvek je nasmejano svako dečje lice.
Tu red i disciplina vlada, učenici puni elana i rada.
Svakom ona posebno priđe, ako postoji problem – neće da ga zaobiđe.
Osmehnuće se ona svakom detetu, poleteće kao što pčela leti cvetu.
Učiteljica Persida kao zvezda sja, puno vas, učiteljice, volim ja.

Svetski dan učitelja

Peti oktobar je Svetski dan učitelja, a cilj ovog dana jeste da se pokaže zahvalnost učiteljima što svoj posao obavljaju najbolje što znaju i što svakodnevno kreiraju inspirativne aktivnosti koje kod svakog deteta podstiču ljubav i interesovanje za svet koji ga okružuje. Nasmejana dečja lica najveće su bogatstvo, a učitelji Savremene svakodnevno ispunjavaju ovaj cilj i staraju se da deca iz škole idu sa znanjem i osmehom.

Prijavite se

Upis za generaciju 2019/20. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »