„Ovako mi čitamo’’ ili 12 fantastičnih vlogova o knjigama

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Kreativna učionica, Nacionalni, V-VIII / 21.04.2021

„Ovako mi čitamo’’ ili 12 fantastičnih vlogova o knjigama

Mališani su dobili neobičan zadatak da u video-formi predstave omiljene knjige

Erudicija, književni i čitalački talenat odavno su prisutni u Savremenoj, ali na Međunarodni dan knjige učenici su zaista zasenili internet svojim znanjem. Na izuzetno kreativan, narativno-vizuelni način predstavili su omiljenu lektiru, a neki od njih govorili su, ni manje ni više, o knjigama koje oni sami pišu.

„Betmen” je za Bojana Nešića neprevaziđen, „Orlovi rano lete” su ono čemu se uvek vraćaju Aleksa Beštić, Katarina Milosavljević i Matija Čvorović. Tara Nikolić preferira „Vodič za devojčice”. „Mali princ” je najbolja knjiga za Anju Ljubenović, a „Tom Sojer” predstavlja ubedljivo najbolju literaturu za Saru Cvijetić, Stefana Ćirkovića i Aleksu Markovića.

Lazar Bulat obožava delo pod nazivom „Nemoj biti taj lik’’. A Maša Pašić, ne samo buduća već i aktuelna dečja spisateljica, odlučila je da govori o sopstvenoj knjizi. Ovo nije šala, već dokaz velikog dečjeg talenta koji postoji u Savremenoj! Stoga, pogledajte beskrajno šarmantne videe mališana nastale u okvire školske, vlogerske sekcije.

Čitamo, saznajemo, pričamo… Snimamo lektiru koju volimo! Uživajte u vlogovima koje smo pripremili za vas uz pomoć mentora projekta – to je ovoga puta bila nastavnica Marina Gava.

Osnovci, bravo! Znamo da je ovo tek početak vašeg puta ka uspehu! Drago nam je što pokazujete sklonost ka pravim vrednostima na pravi način, a opet u vrlo savremenom maniru, svojstvenom vašim generacijama!