Poseta Muzeju iluzija za stvarno drugačiji đački dan

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Učionica bez zidova, V-VIII / 26.11.2020

Poseta Muzeju iluzija za stvarno drugačiji đački dan

Iskustvo koje pomera granice i podstiče inteligenciju kod dece

Učenici Savremene često menjaju prostor u kojem se igraju i uče. U ovoj specifičnoj situaciji otišli su u Muzej iluzija u posebnom terminu, poštujući sve bezbednosne mere. To je bila prilika da se, na verovatno najneobičnijem mestu u Beogradu, proslavi i jedan rođendan.

U Muzeju iluzija ništa nije onako kako se čini. Pomenimo samo vrtlog iluzije koji stvara „Vortex” tunel – on je „terao” mališane da se bore u napredovanju kroz rotirajući cilindar. Svaki korak po potpuno ravnoj površini bio je pun uzbuđenja.

Igra, avantura i put do saznanja kroz specifične, pažljivo dizajnirane aktivnosti

Muzej iluzija ima pametnu igraonicu u kojoj posetioci mogu da se igraju, takmiče i uče. Igraonica podstiče učenje i zabavu kroz koncept „Dilemma Games”, drvene zagonetke i igre koje podstiču kognitivne sposobnosti i igraonicu pretvaraju u pravi „fitnes centar” za mozak.

U prostoru Muzeja se nalaze i druge didaktičko-logičke igračke i zagonetke kroz koje se, što je normalno, usled teškoća pri rešavanju doživi i malo frustracije, ali na kraju i mnogo dobre zabave. Specijalni eksponati u Muzeju iluzija spajaju vizuelno, edukativno i čulno iskustvo, čineći da shvatimo da su pretpostavke o svetu koji vidimo zaista samo – pretpostavke.

Aktiviranje sivih ćelija kroz neverovatne instalacije i uređaje koji pomeraju granice percepcije

Muzej iluzija ima više od 70 eksponata. U pitanju nije samo zabava za decu, koja obožavaju ovaj vid zabave, već u velikom broju dolaze i odrasli sa prijateljima i porodicom.

U muzeju se nalazi i nezaobilazna soba ogledala, u kojoj su deca gledala potpuno novog sebe ili se fotografisala u neverovatnim pozama. Tu su i zbirka holograma, optičke iluzije koje „remete” svest i nezaobilazni prostor za igru pomoću didaktičko-logičkih igračaka i zagonetki.

Da zabava bude potpuna, učenica Mina iz I-1 proslavila je svoj 7. rođendan u pravo u Muzeju iluzija. Odlučila je da svoje drugare iznenadi, pa ih je vodila tamo. Za tu priliku je sve sama osmislila, a provod je bio potpun.