Prve Savremene sportske igre u znaku prijateljstva i uzbudljivog nadmetanja

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 26.10.2020

Prve Savremene sportske igre u znaku prijateljstva i uzbudljivog nadmetanja

Turnir, navijanja i propratne sportske aktivnosti ispunile su jedan zdrav dan

U okviru obaveznih fizičkih aktivnosti i nedelje školskog sporta, u Savremenoj osnovnoj školi su u četvrtak, 22. 10, održane prve Savremene sportske igre. Učestvovali su učenici V, VI i VII razreda, a sportske veštine koje su demonstrirali i rezultati koje su postigli zaista su sjajni i ukazuju na buduće istinske sportske talente.

Učenici su se dobrovoljno prijavljivali, i to u velikom broju. Imali su sportsku opremu i bili su raspoređeni prema sportovima za koje su se prijavili. Turnir je mogao da počne.

Ovo su aktivnosti koje su se održavale u sklopu turnira:

  • STONI TENIS – turnir se održavao u holu škole;
  • KROS – trka je startovala sa školskog parkinga i završila se iza škole kod tribina;
  • KOŠARKA – igrana je na poligonima na terenima;
  • FUDBAL – takođe su bili napravljeni posebni sportski poligoni.

Pored ovih aktivnosti, mogli su se igrati i tenis, badminton i odbojka i u njima su uživali učenici koji nisu učestvovali u turniru. Za kraj takmičenja stiglo je i iznenađenje za pobednike – dobili su medalje. Ipak, verujemo da su sportski duh i uzbuđenje zbog nadmetanja sa drugarima bili najbolja nagrada za sve učesnike.

Osim toga što je dobar za zdravlje, sport je i zabavan. U Savremenoj se redovno organizuju turniri i sportske manifestacije na kojima se osnovci nadmeću u fudbalu, košarci, odbojci, trčanju, gimnastici… Najuspešniji timovi i pojedinci osvajaju medalje, a svi učesnici dobijaju nagrade u vidu druženja i dobre zabave.

Cilj ovakvih okupljanja je, pre svega, promovisanje sportskih vrednosti i kulture: fer-pleja, poštovanja protivnika, poštenog nadmetanja i, iznad svega – druženja i negovanja prijateljstva. Prve savremene sportske igre su, kako smo i očekivali, zaista pravi put ka zdravim dečjim ličnostima, sportskim, ali i životnim navikama.

Ovako je to izgledalo: