Prvi „Porodični dan” u prostorijama Savremene: Oduševljeni deca i roditelji

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 19.11.2019

Prvi „Porodični dan” u prostorijama Savremene: Oduševljeni deca i roditelji

Savremena osnovna škola je u subotu, 16. novembra, imala priliku da ugosti svu zainteresovanu decu i njihove roditelje i priredi za njih nezaboravan „Porodični dan”.

Ovo manifestacija održava se već godinu dana, a sada je prvi put organizovana u prostorijama najmodernije osnovne škole u regionu.

Zaista smo uživali u ovom Porodičnom danu i oduševljeni smo učionicama u Savremenoj koje su opremljene najmodernijom tehnologijom, a pored svih aktivnosti, saznali smo i kako se tehnologija na pravi način koristi u obrazovanju izjavili su roditelji petogodišnje Sare.

Podsticanje kreativnosti, logičke igre, sport i edukativne radionice

Deca od 5 do 12 godina su se zajedno sa roditeljima zabavila kroz zanimljive aktivnosti i kreativne radionice, a posebno su bili oduševljeni upoznavanjem sa edukativnim aplikacijama.

Koristeći interaktivnu platformu Kahoot na tablet uređajima, deca su se međusobno nadmetala i testirala svoje prepoznavanje bajki i najpoznatijih animiranih priča.

Ovo je super! Prvi put koristim nešto kao što je Kahoot i učestvujem u kvizu, a saznao sam i da učenici ove škole imaju robote i časove robotike. Oduševljen sam ovom školom – svoje ushićenje preneo nam je jedan devetogodišnjak.

Na interaktivnim radionicama deca su kroz igru i druženje usvojila znanja iz mnogih oblasti. Posebno su se istakli mali matematički talenti koji su rado učestvovali u zabavnim matematičkim igricama, a na radionici „IT kids” imali su priliku i da kreiraju svoje prve igrice.

Na edukativnom putovanju kroz VR naočari, na radionicama crtanja i slikanja i muzičkoj radionici mališani su imali priliku da putuju i do Marsa, isprobaju različite likovne tehnike i upoznaju se sa osnovnim muzičkim elementima.

Roditelji proveli nezaboravan dan sa svojom decom

Roditelji su, pored zajedničkih radionica, mogli da pogledaju edukativne filmove, da učestvuju na zanimljivim predavanjima i da od psihologa i logopeda dobiju odgovore na sva pitanja u vezi sa celokupnim razvojom deteta, odrastanjem i školovanjem.

Pravo je zadovoljstvo biti svakodnevno okružen dečjom radošću i posvećenim, stručnim timom. U Savremenoj zajedno sa roditeljima stvaramo podsticajno i sigurno okruženje i to je ono u čemu svi uživamo. Naglasila bih da je već otvoren upis za novu generaciju osnovaca, i rado dočekujemo nove drugare koji će zaploviti u najsavremeniju školsku avanturu sa nama – izjavila je direktorka škole Jasmina Franolić.

Posebnu zanimljivost predstavljala je psihodramska radionica „Moć igre”, na kojoj su kroz igru, zajedno sa roditeljima, deca učila da spontano nalaze rešenja za svoje potrebe, razviju socijalne veštine, maštu i kreativnost.

Do sledećeg Porodičnog dana – spremno dočekujemo nove drugare

Organizatori „Porodičnog dana” – SPONE Sistem stimulacije i Savremena osnovna škola – obezbedili su roditeljima i njihovoj deci nezaboravno druženje. Svi zajedno su uživali u prijatnom boravku u Savremenoj i imali jedinstevnu priliku da učestvuju na besplatnim edukativnim radionicama.

Za oduševljene mališane i buduće školarce otvoren je upis u narednu školsku godinu i spremno ih dočekujemo!


Prijavite se

Predupis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »