Radovi učenika inspirisani Novom godinom i prazničnom atmosferom

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Kreativna učionica, Nacionalni, V-VIII / 08.12.2020

Radovi učenika inspirisani Novom godinom i prazničnom atmosferom

Savremeni osnovci posebno su bili kreativni u praznične dane, i školu ulepšali radovima

Za umetnost je potrebno nešto više od kreativnosti. Potrebno je znanje i umeće u radu. Kada je reč o radovima od papira, kombinovanim sa raznim ukrasima, učenici Savremene pokazali su da su vrlo nadareni umetnici.

Oni su uoči novogodišnjih praznika dobili zadatak da ispune svoje učionice i školski prostor neobičnim kreacijama, a njihova rešenja su vedra, šarena, zanimljiva i bogata idejama i zaista liče na mala umetnička dela.

Jelke, Deda Mrazevi, Sneško Belić u različitim formama, snežne figure, pahulje, balerine, radosni irvasi, girlande od papira samo su neke od ideja koje su osnovci imali i kojima su zašarenili školski prostor.

Osim toga, tu su i radovi na zadatu temu kao što je „Zimski pejzaž”, gde su imali kreativan zadatak da izlože sveje ideje u specijalnom kutku. Bilo je mnogo stilski iskrojenih elemenata, a sa mnogo osećaja za formu i boju mališani su stvarali predano i brzo, oduševljavajući svoje nastavnike i praktično se takmičeći u tome ko će lepše predstaviti zimu i Novu godinu.

 

Serija povezanih Deda Mrazeva u različitim bojama bila je složen zadatak, ali ne i nemoguć. Oni su pravili i anđele, kao i specijalne čestitke sa posvetama, u koje su samostalno ispisali svoje želje. Svako ko priđe radovima imaće priliku da pročita i oseti nešto lično i snažno, pa se zbog toga može reći da je novogodišnja misija ispunjena.

Ono što takođe ohrabruje je raznolikost likovnih tehnika koje su deca demonstrirala. Sigurni smo da će neki od njih postati vizuelni umetnici, a svi će ovladati kreativnim veštinama i osnovama likovne kulture.

Pogledajte: