Savremena kao domaćin velikog BrainOBrain takmičenja

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 09.05.2021

Savremena kao domaćin velikog BrainOBrain takmičenja

Mladi kreativci briljirali su na nesvakidašnjem aritmetičkom takmičenju

Savremena osnovna škola sa ponosom je bila domaćin trećeg nacionalnog BrainOBrain takmičenja. Veliki broj dece uzrasta od 4 do 14 godina nadmetao se u znanju iz oblasti mentalne aritmetike po lepom danu, u dvorištu škole.

A rezultat je fenomenalnih 150 pehara, 150 zlatnih i 120 srebrnih medalja.

Ovo kreativno takmičenje je pre svega usmereno na intelekt i talenat. Uz to, po pravilu je zagarantovano dobro raspoloženje i druženje mališana i njihovih roditelja. Reakcije i utisci dece, ali i roditelja koji su ih doveli, bile su sjajne – govorili su o tome da ih fasciniraju ne samo kreativni zadaci (u čijem rešavanju uživaju) već i moderan prostor prestižne edukativne ustanove kakva je Savremena osnovna škola.

SJAJNI EDUKATIVNI ŠKOLSKI SADRŽAJI ZA STVARNO DRUGAČIJE ISKUSTVO

Savremena osnovna škola obradovala je takmičare tako što je neobični događaj na koji su došli upotpunila zabavnim edukativnim i interaktivnim programom.

Deca su imala priliku da učestvuju u nezaboravnim radionicama u samoj školi, kroz SMART program Savremene. Dobili su mogućnost da lete svemirom. Bilo je to 9D putovanje VR Starshipom. Zatim, obilazili su zemlju pomoću VR naočara i pokretali robota na STEM stolu. Najzad, izuzetno su se obradovali kada su pomoću OSMO-a napravili sopstvenu igricu.

Svima nama u Savremenoj osnovnoj školi je bilo izuzetno zadovoljstvo da upoznamo ove prepametne male drugare i da im budemo domaćini. Posle druženja sa roditeljima i članovima BrainOBrain organizacije, potpuno je jasno da delimo istu viziju obrazovanja, vrednosti i težnju: da deci omogućimo najbolje uslove za razvoj potencijala i obezbedimo im srećnu i uspešnu budućnost!

SVETSKI USPEŠAN OBRAZOVNI MODEL U DVORIŠTU SAVREMENE

BrainOBrain je svetski poznati program koji podstiče pravilan razvoj ličnih i intelektualnih veština dece, a okosnica programa je mentalna aritmetika. Kreativan način dolaska do saznanja i drugačija percepcija matematike – uz oslanjanje na životne primere oko nas – zajednička je metodologija koja se koristi u Savremenoj osnovnoj školi.

Takmičenje koje se decenijama sa uspehom organizuje u svetu, a po treći put u Srbiji, održano je baš na Dan pobede, 9. maja. Simbolično je čitav dan bio u pobedničkom duhu. A, prepametni mališani, podeljeni po kategorijama od 4 do 14 godina, konkretizovali su pobedu – osvojivši pehare, zlatne i srebrne medalje.

Ono što je najvažnije, oni su dobili pravi podsticaj da nastave sa predanim trudom i radom. Inače, BrainOBrain je veoma popularan u svetu: nastao je 2003. godine, a danas se održava u 39 zemalja sveta i preko 950 edukativnih centara.

BrainOBrain centri u Srbiji nalaze se u Zaječaru, Vranju, Sokobanji, Sremskoj Mitrovici, Obrenovcu, Požarevcu, Paraćinu, Novom Sadu, Nišu, Loznici, Kikindi, Inđiji, Boru i Beogradu. Zainteresovani mališani, koji već pohađaju ove centre širom zemlje, 9. maja su se našli u dvorištu Savremene i učinili taj dan – zaista pobedničkim.

Pogledajte galeriju: