Savremena na Dečijem sajmu

Interaktivno druženje u „Savremenom kutku” na Dečjem sajmu

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 10.04.2019

Interaktivno druženje u „Savremenom kutku” na Dečjem sajmu

Trka robota izazvala ogromno interesovanje predškolaca i osnovaca

 

Posetioci 23. Dečjeg sajma imali su priliku da vide kako u Savremenoj osnovnoj školi izgleda usvajanje novih znanja kroz primenu najsavremenijih tehnologija u obrazovanju, zabavu, druženje i malo zdravog takmičarskog duha. Mališani su imali priliku da se trkaju i upravljaju robotima, a zanimljivi i korisni sadržaji pripremljeni su i za njihove roditelje.

Upravljanje robotima najzanimljivije mališanima

Trodnevna zabava za mališane i decu predškolskog uzrasta i osnovce nižih razreda očekivano je privukla i njihovu i pažnju njihovih roditelja. Veliko interesovanje vladalo je i na štandu Savremene osnovne škole, gde su deca jedva čekala da isprobaju neki od gedžeta koji su im bili na raspolaganju.

Štand Savremene na 23. Dečijem sajmu

Osnovna škola Savremena bila je jedan od sponzora ovog Dečjeg sajma, a mališani su u „savremenom odeljku”, između ostalog, imali priliku da upravljaju robotima i međusobno se takmiče. Stefan je strpljivo čekao na svoj red:

Nikada nisam vozio robote i voleo bih da probam da vozim ovog belog što pleše.

Rastko, koji ima 7 godina i već je imao iskustva sa inovativnim spravicama, čekao je na štandu Savremene kako bi se oprobao u upravljanju robotom:

Vozio sam dva drona koji imaju džojstik, a volim i lego robotiku. Ali nikad nisam vozio robote i jedva čekam da dođem na red – ispričao je ushićeno.

 

Korisno i zanimljivo i roditeljima

Svi predškolci, posetioci Sajma, dobili su na poklon zanimljive, edukativne puzle, dok su njihovi roditelji dobili priručnike „Kako preživeti upis u prvi razred” i mogli su da urade besplatan onlajn-test koji im je otkrio koja je vrsta inteligencije najizraženija kod njihovog deteta kako bi znali koji pristup učenju najviše odgovara njihovom detetu.

Ispred štanda Savremene osnovne škole bio je i predškolac Mihajlo:

Video sam super robote i mislim da je ovaj sajam sjajan i da treba da nastavimo da radimo ovakve stvari.

Da je Savremena stvarno drugačija osnovna škola, pokazalo je i veliko interesovanje roditelja i dece za štand naše škole; Savremena je i na Sajmu predstavila inovativnost, stručnost nastavnog kadra, raznovrsnost nastavnih materijala, opremljenost i značaj primene savremene tehnologije u edukativne svrhe.

Veoma mi se dopada, jer ja volim tehnologiju. Posebno mi se sviđaju roboti i volela bih da idem u ovakvu školu – rekla je sedmogodišnja Irena.


Leave a Comment