Savremena osnovna škola na Dečjem sajmu: Interaktivno druženje na poligonu za robote

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 30.10.2019

Savremena osnovna škola na Dečjem sajmu: Interaktivno druženje na poligonu za robote

Na 24. Dečjem sajmu svoj interaktivni kutak, koji je privukao najveću pažnju mališana, ali i njihovih roditelja, predstavila je Savremena osnovna škola. Posetioci su imali priliku da vide kako se najsavremenija tehnologija primenjuje u obrazovanju, a u zanimljivim i edukativnim igrama u ovom kutku oprobala su se deca predškolskog uzrasta i osnovci nižih razreda, zajedno sa svojim roditeljima.

Zainteresovani mališani i roditelji: Kako se upravlja robotima?

Na poligonu za upravljanje robotima Savremene osnovne škole mnoštvo mališana i njihovih roditelja želelo je da se oproba u ovoj igri i da sazna više o interaktivnom školovanju, podržanom najnovijom tehnologijom.

Mališani su strpljivo čekali svoj red za upravljanje robotima i upoznavanje sa njima, a svoje utiske podelili su i sa nama:

Ja bih da napravim svog robota i da ga kontrolišem, a kada porastem kao moja mama i moj tata, radiću na naučnoj tehnologiji, izjavio je jedan mali posetilac Sajma.

Roboti MeeBot Kit i mBot i Ultimate 2.0 neki su od robota Savremene koje su mališani upoznali na Sajmu. Dobra i zdrava takmičarska atmosfera vladala je među osnovcima i njihovim roditeljima, a na Savremenom štandu imali su priliku da saznaju i kako ovi roboti rade i kako ih u nastavi u Savremenoj i na časovima robotike učenici svakodnevno koriste za nova saznanja kroz igru.

Oduševljeni i roditelji: „Deca su naučila nešto novo!”

Svi mali posetioci Sajma učestvovali su u interaktivnoj radionici sa robotima, na kojoj su zakoračili u svet robotike i sjajno se zabavili, a na poklon su dobili i zanimljive, edukativne puzle.

Pored poligona za robote, na štandu Savemene našlo se nešto zanimljivo i za roditelje – dobili su priručnik „Šta morate da znate ukoliko vaše dete kreće u prvi razred osnovne škole” i imali priliku da reše onlajn-test „Da li je Savremena pravi izbor za vaše dete?”.

Primećujem da je u ovom kutku sve lepo organizovano i prilagođeno svoj deci. Mnogo dece se okupilo, i Petar, moj bratanac, zainteresovao se za robote.

Savremena – stvarno drugačija osnovna škola

Veliko interesovanje roditelja i dece za „Savremeni kutak” na Dečjem sajmu pokazalo je da je Savremena stvarno drugačija osnovna škola. Škola 21. veka koja priprema svoje učenike za sigurnu budućnost predstavila je inovativnost, stručnost nastavnog kadra, raznovrsnost nastavnih materijala i značaj vannastavnih aktivnosti. Ono što Savremenu i nastavu u njoj izdavaja kao lidera kada je o obrazovanju reč jeste i svetski metodički pristup u nastavi i primena najmodernije tehnologije u edukativne svrhe.

Učenici Savremene osnovne škole odrastaju u toploj i podsticajnoj atmosferi i svaki dan im protiče u druženju i učenju po svetskim standardima. „U školu sa osmehom” motiv je savremenih osnovaca, a školska misija je:

pružiti svakom detetu kvalitetno obrazovanje i omogućiti mu da izraste u celovitu, obrazovanu i višestranu ličnost.

Prijavite se

Predupis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »