Savremena snouborderka Teodora Vujović nagrađena za izuzetne sportske rezultate

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 20.06.2021

Savremena snouborderka Teodora Vujović nagrađena za izuzetne sportske rezultate

Skijaški savez Srbije uručio je pehar učenici trećeg razreda

Ponovo smo ponosni na Teodoru! Sjajna učenica trećeg razreda Savremene osnovne škole nagrađena je za postignuća u snoubordingu. Nju i nekolicinu perspektivnih mladih sportista Skijaški savez Srbije nagradio je na Zlatiboru. Bio je to praznik sporta i vikend za ponos svih koji imaju priliku da poznaju Teodoru Vujović.

SLAVLJE NA ZLATIBORU I U ODELJENJU III-1

Na pragu leta ljubitelji zimskih sportova okupili su se prošlog vikenda na Zlatiboru. Na Kraljevom trgu dodeljene su nagrade i pehari za najbolje skijaše, snoubordere i takmičare u nordijskom skijanju. Za sve pobede koje su ostvarili nagrađeni su najbolji – od dece koja tek počinju takmičenje do onih profesionalaca.

Na postolje se popela i naša Teodora Vujović, koja je u okviru nadmetanja u snoubordingu na Kopaoniku početkom godine osvojila čak četiri medalje: dve srebrne (u slalomu i veleslalomu) i dve bronzane (u skokovima).

Svojim sjajnim postignućima u snoubordingu Teodora je pokazala višestruki talenat i takođe je velika uzdanica srpskog sporta.

Celo odeljenje III-1 sada slavi i mnogo je ponosno na svoju drugaricu!

Bravo!

SNOUBORD JE POPULARAN I ATRAKTIVAN ZIMSKI SPORT

Biti snouborder je u početku zahtevno, ali s druge strane, kada se osnove savladaju, predstavlja čisto zadovoljstvo. Freestyle je vizuelno najatraktivniji stil i fokusira se na skokove, trikove i ostale akrobacije koje se uglavnom izvode u popularnom polucilindru (halfpipe). Ovaj stil je veoma sličan skejtbordingu, s tom razlikom što se izvodi na snegu.

Drugi, vrlo često praktikovani stil jeste freeride: ovde je reč o slobodnoj vožnji (jahanju). Frirajderi najviše vole kompletno planinsko iskustvo, otvoren teren, netaknut sneg, divlje staze. A treći stil – freecarve – fokusira se na trku i vožnju bez otklizavanja (carve). Ovaj stil vožnje, koji se ponekad naziva i alpski snoubording, izvodi se na sređenim stazama sa preprekama i ističe tehničke sposobnosti bordera.

Mnoge privači upravo to što snoubord ima dodirne tačke sa surfovanjem, a sa skijanjem ima jednu dodirnu tačku – sneg. Inače, na skupu Skijaškog saveza Srbije ukazano je na značaj zimskih sportova i da je sve veći broj mladih koji prvi put staju na skije.

Teodora, hvala ti što nam osvetlala obraz ponovo!