Takmičarski duh: Održano prvo školsko takmičenje iz matematike

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 14.11.2019

Savremeni osnovci naoružani takmičarskim duhom: Održano prvo školsko takmičenje iz matematike

Danima se u školi pričalo o pripremama za prvo školsko takmičenje iz matematike. U četvrtak, 7. novembra, pojedini učenici od 3. do 5. razreda pokazali su svoj takmičarski duh i proverili svoja znanja iz matematike.

Već neko vreme se pripremamo za takmičenje, ali moram da priznam da su učenici toliko talentovani i motivisani, tako da je zaista uživanje raditi sa njima. Na takmičenju su dokazali i to da su veoma dobro spremni. Konkurencija je bila jaka, ali čak njih četvoro se kvalifikovalo za opštinsko takmičenje! Nastavljamo sa spremanjem i jedva čekamo – izjavila je učiteljica Mirjana Ilić.

Priprema na časovima, matematičkim radionicama i sekcijama

U nastavi matematike u Savremenoj pripremaju se različite igre kako bi se deci od samog upoznavanja sa brojevima, matematičkim operacijama i zadacima predstavila matematika kroz igru i zabavu. Na ovaj način kod dece se podstiče veće interesovanje za matematičko obrazovanje.

Pored toga, na matematičkim radionicama i sekcijama učitelji i nastavnici su pripremali svoje đake za takmičenje uz najmoderniju tehnologiju kako bi što lakše usvojili nova matematička znanja.

Za savremene osnovce matematika je zabavna nauka, a na prvom takmičenju istakli su se i visokim brojem poena.

Rezultat: Kvalifikovali smo se za opštinsko takmičenje!

Dobro pripremljeni mali matematičari, naoružani takmičarskim duhom, okupili su se u učionici Savremene da provere svoje znanje. Konkurencija je bila velika, a četvoro učenika kvalifikovalo se za predstojeće opštinsko takmičenje!

Učenica III-1 Hajdi Gajić osvojila je maksimalan broj bodova, 100 od 100, a njen drugar iz odeljenja Luka Mitić sa samo 5 bodova manje rezervisao je svoje mesto na opštinskom takmičenju. Učenice iz V-1, Lena Lešnjak i Lilita Miličić, takođe su ostvarile zapažene rezultate i pridružiće se Hajdi i Luki na predstojećem takmičenju.

Čestitamo svim takmičarima i želimo mnogo sreće Hajdi, Luki, Leni i Liliti. Ne sumnjamo da će i ovog puta ostvariti zavidan broj bodova!

Zabavna matematika u Savremenoj

Na matematičkim sekcijama i radionicama u Savremenoj učenici koriste robote, pomoću kojih rešavaju matematičke i programske zadatke i na taj način usvajaju i razvijaju dodatna znanja iz matematike i programiranja. Tako se matematika predstavlja kao jedna zabavna aktivnost koja pomaže da se formira naučni pogled na svet.

Učitelji i nastavnici nastoje da kod dece razviju matematička radoznalost i da matematiku predstave kao zabavnu nauku. Kroz različite matematičke mozgalice, zabavne načine učenja brojeva i tablica množenja i deljenja, zanimljive crteže i slike za usvajanje znanja iz oblasti geometrije itd. osnovci veoma lako stiču matematičku kulturu, koja je potrebna za uspešan dalji tok obrazovanja.

Prijavite se

Predupis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »