osnovci pažljivo slušaju predavanja

Osnovci obeležili Dan Globalnih perspektiva u Savremenoj gimnaziji

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 06.03.2020

Osnovci obeležili Dan Globalnih perspektiva u Savremenoj gimnaziji

Edukativnim i zanimljivim druženjem kod drugara u Savremenoj gimnaziji, koji su im ujedno bili i mentori, savremeni osnovci su u četvrtak, 5. marta, obeležili Dan Globalnih perspektiva.

Učenici su razgovarali o svetu koji ih okružuje, prezentovali literarne i likovne radove na temu „Svet digitalnih tehnologija”, diskutovali na temu „Roboti i ljudi” i pokušali da odgovore na pitanje: „Ko je bolji – robot ili ja?”.

I naravno, sjajno su se zabavili u interaktivnom prostoru Savremene gimnazije.

Cela nedelja posvećena Globalnim perspektivama

Cilj predmeta Globalne perspektive jeste da učenike nauči kako da stečena znanja iz raznih oblasti primene prilikom rešavanja konkretnih zadataka i realnih životnih situacija, zbog čega đaci svih uzrasta uživaju na ovim časovima i prate ih s punom pažnjom.

vredni osnovci učestvuju u radionicama

Upravo zbog njegovog značaja i činjenice da je 5. mart obeležavan kao Dan Globalnih perspektiva, cela nedelja na izmaku bila je u znaku ovog predmeta.

U Savremenoj osnovnoj školi su organizovane radionice posvećene Globalnim perspektivama u kojima su učestvovali učenici koji nisu bili u prilici da posete starije drugare iz Savremene gimnazije i druže se s njima.

Utisci savremenih osnovaca koji su bili gosti gimnazijalaca veoma su pozitivni, jer su dobili priliku da kroz druženje i igru steknu nova znanja o značajnim temama i vide kako izgleda jedan školski dan u Savremenoj gimnaziji.


Leave a Comment