Savremeni osnovci prikupili školski pribor za drugare iz škola širom Srbije

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 21.10.2019

Savremeni osnovci prikupili školski pribor za drugare iz škola širom Srbije

Početak školske godine savremeni osnovci obeležili su misleći na svoje drugare iz drugih škola širom Srbije. Zajedno sa drugim eko-školama učestvovali su u velikoj humanitarnoj akciji:

      prikupili su školski pribor za svoje drugare iz tri osnovne škole i poželeli im uspešnu školsku godinu.

Naime, u mnogim školama postoje područna odeljenja sa nevelikim brojem učenika kojima je potreban školski pribor i podrška kako bi bezbrižno zakoračili u školsku godinu. Osnovci Savremene su od svojih nastavnika, učitelja i drugara iz drugih eko-škola saznali kako nekome mogu da pomognu i zajedno sa njima učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji.

U paketićima sveske, olovke, bojice i još ponešto

Učenici su u školu doneli pribor koji žele da poklone drugim školarcima – šarene sveske, bojice, olovke, hemijske, futrole, kolaž, lenjire i još mnogo toga spakovali su u paketiće. Međutim, zajedno sa priborom spakovali su i poneku porukicu:

Želim ti da imaš najlepšu školsku godinu dosad i da iskoristiš ovaj pribor za zapisivanje svih svojih lepih ideja! Srećno!

Da pakuju paketiće – učenicima je bilo zabavno, ali i poučno – međusobno su razmenjivali mišljenja o ovoj akciji i potrudili se da se u svakom paketiću nađe najraznovrsniji školski pribor. Razmišljali su o porukicama koje ostavljaju i zamišljali kako će njihovim drugarima to izmamiti osmehe.

Lekcija o humanosti: Nekoga smo usrećili i zbog toga se osećamo veoma lepo

Osnovci Savremene su na delu pokazali da znaju šta znači voditi brigu o drugima, a zahvaljujući prethodnim podvizima u kojima su učestvovali, naučili su i šta je humanost. Svoje znanje o humanitarnim akcijama ovog puta su proširili, a osmesima i emotivnim porukicama dokazali su da uživaju u ovom delu:

I ranije sam učestvovala u nekim akcijama i tako sam upoznala mnogo novih drugara, ali i naučila šta znači kada je nekome potrebna pomoć. Danas smo sve spakovali u šarene ukrasne papire i paketiće i drago mi je što nekoga tako možemo učiniti srećnim.

Školarci iz drugih škola oduševljeni podvigom svojih drugara

OŠ „Toplički heroji” iz Žitorađe, OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar” i OŠ „Bora Stanković” iz Vranja dostavljeni su paketići, a na licima školaraca ovih škola sijali su osmesi. Mnogo dečjih osmeha dokaz je da su osnovci učinili još jedno lepo delo i da će sigurno nastaviti da učestvuju i osmišljavaju još mnogo zajedničkih akcija.

Prijavite se

Predupis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »