Čitanje bajki u Savremenoj

Savremeni petaci čitali bajke najmlađim drugarima

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 27.12.2019

Savremeni petaci čitali bajke najmlađim drugarima

Učenici V razreda Savremene osnovne škole tokom poslednjeg školskog dana u 2019. godini čitali su najlepše bajke sveta svojim najmlađim školskim drugarima, učenicima I razreda.

Mlađi su uživali u pričama i pažnji svojih starijih drugara, koji su bili srećni što su mogli da im ulepšaju ovaj dan. Učitelji i nastavnici su bili ponosni što su doprineli tome da njihovi učenici razvijaju prave vrednosti i brinu jedni o drugima.

Magična atmosfera pored jelke

Pored jelke, koju su učenici sami okitili, i kamina u holu škole, koji su napravili na umetničkoj radionici, vladala je magična praznična atmosfera. Naratori su se trudili da izražajno čitaju i dočaraju najlepše priče, dok ih je publika vrlo pažljivo i u tišini slušala.

Na ovaj način su se učenici još bolje upoznali i zbližili, ali i pokazali koliko im je važno da usreće svoje drugare, brinu o njima i otkriju šta vole. U Savremenoj na brojne načine poput ovog nastojimo da negujemo ljubav, poštovanje i drugarstvo među učenicima, kao i da ih podstičemo da razvijaju prave vrednosti.


Leave a Comment