Savremeni učenici briljirali na takmičenju iz stranih jezika „Willkommen”

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII, Životne veštine / 20.01.2021

Savremeni učenici briljirali na takmičenju iz stranih jezika „Willkommen”

Dvoje učenika osvojilo najviša odličja dok su svi učenici imali skor preko 80%

Stigli su rezultati sa 8. međunarodnog takmičenja iz stranih jezika „Willkommen 2020”, koje je održano krajem prošle godine. Za savremene osnovce koji su se nadmetali u poznavanju stranih jezika godina nije mogla bolje da počne.

Svi prijavljeni učenici imali su veoma visok broj bodova, dok su pojedini ubedljivo trijumfovali – što je izazvalo radost kod drugara i nastavnika.

 

Osmo takmičenje „Willkommen” iz stranih jezika bilo je nezaboravno iskustvo za savremene učenike. Njih 18 učestvovalo je u nadmetanju u poznavanju engleskog, nemačkog i francuskog jezika, a njihovi rezultati varirali su od 85% do 100% uspešnosti.

Pravo učešća imali su učenici osnovnih škola u kojima se engleski uči kao prvi strani jezik (treći, četvrti, peti, šesti, sedmi i osmi razred), zatim učenici škola u kojima se nemački uči kao drugi strani jezik (peti, šesti, sedmi i osmi razred), kao i oni u kojima se francuski uči kao drugi strani jezik (peti, šesti, sedmi i osmi razred). Osim osnovaca, učestvovali su i srednjoškolci.

Kada je objavljena konačna rang-lista, slavlje je moglo da počne.

Ponosimo se zbog toga što je naša učenica Lilita Milčić iz šestog razreda osvojila prvo mesto i jedina prošla u drugi krug iz engleskog jezika, dok je njen drugar iz odeljenja Aleksa Rikić trijumfovao u nadmetanju iz francuskog (ove godine nije bilo drugog kruga). Pored zlatne medalje, dodeljena je i nagrada u vidu vaučera Amazona, a rezultate možete pogledati ovde.

Rasplet događaja u drugom krugu takođe je bio povoljan po sjajnu takmičarku Lilitu Milčić. Ona je uspela da i u drugom krugu bude prva i tako potvrdi prethodni uspeh. Ova sjajna učenica veliki je ponos i nada Savremene osnovne škole.

Inače, ovo prestižno takmičenje je ovoga puta u potpunosti realizovano putem onlajn-platforme. Da bi učenici učestvovali, prethodno je bilo neophodno da urade kvalifikacione testove za svaki razred. Testovi za prvu rundu su se sastojali iz tri dela: razumevanje teksta čitanjem, jezik u upotrebi i sastav. Test za finalnu rundu sastojao se iz četiri dela: slušanje, razumevanje teksta čitanjem, sastav i konverzacija.

Čestitamo svim poliglotama na sjajnim rezultatima i pokazanom visokom nivou znanja.